Primera Divisió

El Betis baixa al pou de la Segona Divisió en no passar de l'empat al Ruiz de Lopera

L'última jornada de Lliga ha estat dramàtica, amb cinc candidats a una plaça de descens. L'Osasuna i l'Sporting han vist l'abisme molt a prop. De fet, els asturians han estat en zona de descens durant ben bé mitja hora. Però el Betis, incapaç de guanyar el Valladolid al Ruiz de Lopera, acompanyarà el Numància i el Recre, l'any que ve, a la Segona Divisió. Els aficionats verd-i-blancs, que només han estat tres jornades entre els tres últims, s'ho veien venir. Amb el xiulet final, l'estadi verd-i-blanc ha estat l'escenari de la desesperació i molts aficionats no han pogut reprimir les llàgrimes.

En una jornada de bojos, en què l'Osasuna i l'Sporting han estat en zona de descens, al final tot s'ha resolt en el Betis-Valladolid. Els castellans s'han avançat al descompte del primer temps, amb un gran xut d'Aguirre amb la cama esquerra.
Al segon temps, la resta de resultats deixaven encara el Betis a Primera, però el públic del Ruiz de Lopera s'ho veia venir, alguns s'han quedat sense ungles. Oliveira ha marcat, de cap, l'empat a un, però les victòries d'Osasuna i Sporting han condemnat els bètics. Al segon temps, la grada del Ruiz de Lopera ha estat un retrat del patiment futbolístic. Desesperació i llàgrimes, el Betis torna a l'infern de la Segona Divisió.

L'Osasuna, l'equip que partia en la situació més complicada, ha acabat aixecant el cap. El Reial Madrid ha començat avançant-se gràcies a una diana d'Higuaín que condemnava els de Camacho. Però quatre minuts més tard, Plasil ha empatat en una acció en què Casillas ho ha estat gens encertat. L'empat no era suficient per als de Camacho i al segon temps Juanfran ha marcat un golàs de volea que valia més or que no pesava. Un gol que val la permanència.

L'Sporting ha patit de valent. Els de Preciado han vist com el Recreativo, un equip ja de Segona, s'avançava amb un esplèndid xut d'Ersen Martin. A partir d'aquí, nervis i tensió. L'Sporting ha pressionat al segon temps, i al minut 57, David Barral marcava l'empat a un. Però la victòria de l'Osasuna feia que aquest resultat fos insuficient. Però al final, Luis Morán ha marcat el gol salvador. L'Sporting ha estat molts minuts a Segona però al final, es mantindrà un any més a la màxima categoria del futbol espanyol.

El Getafe també ha tingut la seva quota de patiment, tot i que al final ha fet la feina. El Racing s'ha avançat amb un gol de Toni Moral al minut 34, però quatre minuts més tard, Granero ha empatat el partit a un gol. Amb aquest punt, els de Michel n'han tingut prou per oblidar-se del descens.

Incidents al Ruiz de Lopera

Alguns aficionats bètics no han paït gens bé el descens del seu equip a la Segona Divisió i tan bon punt ha acabat el partit han protagonitzat incidents, que han obligat la policia a intervenir. Un grup d'aficionats han culpat Manuel Ruiz de Lopera d'aquesta desfeta. Els antidisturbis han intervingut i la situació s'ha calmat després d'uns minuts de gran tensió. Altres aficionats han fet una seguda a la sortida de la llotja presidencial i han cantat contra Lopera.

El Sevilla guanya al camp del Numància en un partit intranscendent

En un partit tan mancat d'al·licients com intranscendent, el Numància ha caigut a Los Pajaritos contra el Sevilla per 0-2. Amb els sorians ja a Segona i amb els andalusos classificats per a la pròxima Champions el futbol ha brillat per la seva absència sobre el terreny de joc de Numància i el 0-0 ha estat el fidel reflex de l'ensopiment provocat per tots dos conjunts. No ha estat fins als dos darrers minuts de partit quan Armenteros, a boca de canó, i Moreno, en pròpia porteria, han provocat la 23a derrota del Numància aquesta temporada.