Futbol

El Bernabéu jutjarà Florentino i Benítez en plena voràgine per l'eliminació de Copa i el nou front obert per Marcelo

L'entorn blanc denuncia la inestabilitat estructural del club i qualsevol resultat negatiu pot ser la guspira que iniciï el foc als despatxos o a la banqueta

Actualitzat

Al Reial Madrid se li presenta un partit delicat aquest dissabte al Santiago Bernabéu (16.00). En condicions normals, una visita del Getafe no hauria de suposar una dificultat extrema per a un dels clubs més poderosos del món, però l'actual situació esportiva i administrativa pot convertir l'estadi blanc en un polvorí.

Sense necessitat que el partit comenci malamament per a l'equip blanc, pel que fa al joc o al marcador, l'afició madridista arribarà encesa per la negligència que ha causat l'eliminació en la Copa per l'alineació de Txérixev. Caldrà veure si el públic es gira cap a la llotja -és a dir, contra Florentino Pérez- per demanar responsabilitats, tal com va fer en l'humiliant 0 a 4, que el FC Barcelona els va inflingir en l'últim partit de Lliga a Chamartín. Aquell vespre ja hi va haver mocadors, xiulets i crits de "dimissió" contra el president.

El grup de pressió anomenat Associació Valors del Madridisme, ja ha avisat que assitirà al partit esperant que l'afició ajusti comptes amb Florentino.

En el vessant esportiu, la cara de la polèmica és la de Rafa Benítiez. Sense oblidar la seva part de responsabilitat en el cas Txérisev, el tècnic està més que discutit, a la graderia i als despatxos, des d'abans del 0 a 4, que ja va acabar la paciència de diversos sectors de l'entorn blanc.

A Benítez se li retreu que no confiï prou en James Rodríguez, un dels favorits de l'afició, i també que compti massa amb Karim Benzema, que està immers en un procés judicial molt greu. Es dubta que el davanter francès estigui en les millor condicions de concentració quan al seu país se l'acusa per un xantatge sexual i fins i tot el primer ministre Manuel Valls ha demanat que se l'aparti de la selecció.

L'últim motiu d'inestabilitat al vestidor del Madrid ha estat el de Marcelo. A 24 hores del partit contra el Getafe, el lateral publicava un missatge al seu compte de Twitter en el qual manifestava que estava totalment recuperat de les molèsties físiques que havia arrossegat i que es veia llest per jugar. Malgrat això, Benítez el va deixar fora de la convocatòria, amb la qual cosa va tornar a quedar en evidència per una decisió tècnica.

Més que mai en els últims temps, l'afició del Reial Madrid assistirà al seu estadi amb vocació de jutge. I si el Getafe té un bon dia pot precipitar la sentència de qualsevol de les parts discutives.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut