Guardiola dóna instruccions als seus jugadors durant el matx (EFE)

El Bayern de Pep Guardiola cau en els penals contra el Wolfsburg en la Supercopa alemanya

Pep Guardiola segueix sense guanyar la Supercopa alemanya amb el Bayern de Munic després d'haver-ne jugat tres de consecutives. A França, el partit entre el vencedor de la Lliga i el de la Copa l'ha guanyat el PSG

La Supercopa d'Alemanya se li segueix resistint a Josep Guardiola. El tècnic ha guanyat tres vegades la Bundesliga en les tres temporades que porta al Bayern de Munic, però ha caigut les tres vegades que s'ha enfrontat al guanyador de la Copa alemanya. Les dues ocasions anteriors, davant el Borussia de Dortmund. En aquesta última, contra el Wolfsburg.

Els bavaresos s'han avançat en el minut 50 gràcies a un gol de Robben. En el minut 73 ha debutat l'últim fitxatge dels de Guardiola, el xilè Arturo Vidal. Quan s'exhauria el temps reglamentari, en el minut 89, Bendtner ha empatat a 1. El títol s'ha decidit en els penals, sense jugar-se cap pròrroga. Xabi Alonso ha fallat el segon del Bayern i Bendtner, l'heroi del Wolfsburg, ha tancat una sèrie perfecta del seu equip des dels onze metres: 5 dianes en 5 llançaments.

La Supercopa francesa, pel PSG

El PSG ha superat clarament l'Olympique de Lió a la Supercopa francesa. Aprofitant al màxim la debilitat defensiva del seu rival, l'equip de París ja guanyava per 2 a 0 després de només 17 minuts de joc, amb gols de Serge Aurier i Edison Cavani. El porter Lopes ha evitat un marcador més ampli favorable al campió de la Lliga francesa. En el minut 64, l'Olympique ha dit adéu a qualsevol esperança de remuntar quan s'ha quedat amb 10 per l'expulsió de Gonalons.