Futbol

El Bayern de Munic és escollit com el millor equip del món de l'any 2013 per la IFFHS

El Bayern de Munic ha estat escollit com el millor club del món de l'any 2013 segons la Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol (IFFHS). La classificació situa el Reial Madrid en segona posició, el Chelsea en tercera, l'Atlètic de Madrid en quarta i el Barça en cinquena.

Guardiola ha rebut una gran herència de Jupp Heynckes. (Foto: Reuters)

El Bayern de Munic, que va aconseguir el triplet la temporada passada amb Heynckes, ha estat escollit com el millor club del món de l'any 2013 segons la Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol (IFFHS). La classificació situa el Reial Madrid en segona posició, el Chelsea en tercera, l'Atlètic de Madrid en quarta i el Barça en cinquena.

El Bayern acumula, en funció dels barems d'aquesta federació, un total de 370 punts, mentre que el Reial Madrid (290) està al davant del Chelsea (273), Atlètic de Madrid (251) i F. C. Barcelona (247).

Aquesta és la primera vegada en la història que aquesta classificació ha quedat encapçalada per un club alemany, en aquest cas el Bayern de Munic, que ha aconseguit la segona millor puntuació en la història d'aquesta classificació, només superat pel Juventus italià, que va sumar 372 l'any 1993.

Segons la IFFHS, el Reial Madrid, encara que no va guanyar cap competició, va aconseguir la semifinal de la Lliga de Campions i la final de la Copa del Rei i va ser segon a la Lliga espanyola, mentre que les bones actuacions de l'Atlètic de Madrid, campió de Copa i de la Supercopa d'Europa, han relegat al primer classificat de 2012, el Barça, al cinquè lloc.