Imatge del duel d'anada entre els dos equips amb resultat final d'1-1 (Reuters)
Futbol

El Bayern de Guardiola, obligat a guanyar per passar a quarts de final de la Champions

Josep Guardiola ha comentat que se sent amb confiança de cara al duel contra el Xakhtar després del perillós empat a zero aconseguit a l'anada. Lucescu també creu que el seu equip té opcions. Al Bayern de Munic només li val el triomf davant els ucraïnesos si vol passar a quarts de la Champions.

Actualitzat

El Bayern arriba al partit de tornada contra el Xakhtar després d'haver tingut molts problemes a l'anada, on no va poder passar d'un empat sense gol. El cos tècnic i el club veuen el resultat com altament perillós, mentre que el conjunt ucraïnès intentarà donar la sorpresa.

"És una final, hem de guanyar i si no guanyem no mereixem seguir a Europa", va dir l'entrenador de Santpedor, Pep Guardiola. Qualsevol empat a gols classificaria els ucraïnesos per als quarts. El francès Franck Ribéry ha destacat la necessitat de "marcar dos gols al més ràpid possible i controlar el partit" per evitar-se problemes. Un altre dels jugadors clau de l'equip bavarès, Manuel Neuer, ha qualificat de "fatal" una possible eliminació en la primera eliminatòria de la competició. Les absències de Xabi Alonso, per expulsió a l'anada, i de Philipp Lahm per lesió, es converteixen en un handicap per a Guardiola.

Segons sembla en els últims compromisos, Guardiola acostuma a apostar per la parella de centrals Jerome Boateng i Holger Badstuber. L'experiment de jugar amb tres centrals va durar en l'última jornada, en la victòria per 1-3 davant el Hannover 96, exactament 31 minuts. En la part més ofensiva, l'holandès Arjen Robben serà titular amb plena seguretat, Ribéry té moltes opcions i els altres dos llocs se'ls disputaran Thomas Müller, Mario Götze i Robert Lewandowski.

El Xakhtar Donetsk es desplaça a Munic amb l'esperança de donar la sorpresa. El quadre ucraïnès, molt irregular aquesta temporada en lliga, es proposa fer la resta, conscient que es troba davant d'una oportunitat històrica. El tècnic romanès Mircea Lucescu, un vell conegut de Pep Guardiola, ha recuperat l'internacional ucraïnès Stepanenko, que ja va ser titular el cap de setmana en el partit davant el Metallist de Khàrkiv (2-2). El Xakhtar, que visitarà per primera vegada en la seva història l'estadi bavarès, acumula set partits sense perdre (no ho fa des que va caure contra l'Athletic a San Mamés), encara que el Bayern Munic ha guanyat sempre als seus rivals ucraïnesos, sempre el Dinamo Kiev.

Possibles alineacions:

Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat; Schweinsteiger, Alaba; Robben, Müller, Ribéry; Lewandowski.
· Baixes: Martínez (lligament creuat), Lahm (turmell), Thiago Alcántara (genoll), Alonso (sancionat)

Xakhtar: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk; Stepanenko; Douglas Costa, Ferran, Alex Teixeira, Taison; Luiz Adriano.
· Baixa: Bernard (turmell)
· Dubtes: Ordets (no especificat), Kryvtsov (no especificat)

 

Antecedents de tots dos equips contra rivals del seu país

Sense comptar aquest enfrontament, el Bayern ha guanyat els quatre partits a casa davant el Dinamo de Kíev. En el total de partits té un rècord de cinc victòries, dos empats i quatre derrotes.


El Xakhtar va caure davant un rival alemany en aquesta ronda en la temporada 2012/13 quan va empatar 2-2 a casa davant el Borussia Dortmund tot i col·locar-se al davant en dues ocasions gràcies als gols de Darijo Srna i Douglas Costa, amb Robert Lewandowski marcant l'1-1. L'equip ucraïnès va perdre 3-0 a Alemanya i Mario Götze va aconseguir el segon gol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut