Joan Peñarroya en una imatge d'arxiu (EFE)

El BAXI Manresa cau a València en la primera derrota a domicili (89-76)

Els de Joan Peñarroya han caigut davant del València en la primera derrota lluny del Nou Congost a la Lliga

El BAXI Manresa ha perdut a La Fonteta davant un València que, liderat per un Dubljevic estel·lar, ha dominat els de Peñarroya de principi a fi.

El Manresa ha sortit molt endollat amb la intenció de plantar-li cara a un València que no estava disposat a deixar-se sorprendre a casa. Amb un ritme elèctric de constants anades i vingudes, els manresans han començat dominant en el marcador al final del primer període amb una bona actuació de Toolson, que ha anotat 7 punts en els primers deu minuts (18-20).

Els locals han reaccionat al segon quart i, poc a poc, han començat a distanciar-se en el marcador. Tots els jugadors de Ponsarnau, els titulars i els que sortien des de la banqueta, aconseguien anotar. Amb l'aparició de Dubljevic, que portava 12 punts en els primers vint minuts, el València ha arribat al descans amb un avantatge considerable malgrat el triple sobre la botzina de Gintvainis (50-34).

Els valencians han sortit dels vestidors disposat a sentenciar el partit i han arribat a dominar de 23 punts de diferència, però la reacció dels homes de Joan Peñarroya no s'ha fet esperar i han aconseguit mantenir la distància en el marcador al final del tercer període (69-56).

L'equip català ha tret el seu caràcter en l'inici de l'últim quart i, lluny de deixar-se anar, ha retallat diferències fins a posar-se a només 6 punts amb Sakho dominant en el joc interior i Álvaro Muñoz castigant des del triple.

Tot i això, els locals s'han posat les piles i, amb un Dubljevic estel·lar que ha acabat amb un doble-doble de 21 punts i 13 rebots, s'han imposat per 89 a 76 i han sumat la seva quarta victòria a la Lliga.

El Manresa, amb aquesta derrota, es queda amb un balanç de 4 victòries i 4 partits perduts, tot i que continua mantenint la posició de play-off.