Handbol

El Barcelona Borges fitxa el central canari Daniel Sarmiento

El Barcelona Borges ha arribat a un acord amb el central canari de l'Ademar León, Daniel Sarmiento, per a quatre temporades (30 de juny del 2013). L'arribada de Sarmiento (25 anys), que tenia contracte amb l'Ademar de Lleó fins al juny del 2012, estava anunciada per endavant, ja que a finals de març el Barcelona Borges ja va fer efectius els 300.000 euros que marcava la seva clàusula de rescissió. El club català va tancar en aquella data l'operació ja que l'esmentada clàusula passava de 300.000 a 600.000 euros el dia 1 d'abril.

Actualitzat
El cas de Daniel Sarmiento no és el primer d'un jugador que abandona les files de l'Ademar de León amb destinació a Barcelona. Amb anterioritat ja ho van fer més jugadors destacats com Iker Romero o Juanín García.

Sarmiento ha completat dues temporades al Real Ademar de Lleó, on ha aconseguit una Copa Asobal, precisament conquistada el mes de desembre passat contra el Barcelona al Palau Blaugrana.

El central canari, que ja ha passat la revisió mèdica, ha qualificat el seu fitxatge com un somni: "Un somia a venir a jugar al Barça, un dels millors equips del món, però no m'imaginava que fos possible. Ha estat una sorpresa molt agradable".

El secretari tècnic de la secció d'handbol del Barcelona, Enric Masip ha qualificat el jugador com "el tipus de central que fa anys que el Barça no tenia i que fa jugar molt bé als altres". "Hem aprofitat l'oportunitat de fitxar un jugador com aquest, ja internacional i consagrat, per tornar a tenir un central a l'antiga", ha afegit Masip.

Sarmiento es troba aquests dies a Barcelona, realitzant la concentració de la selecció que dirigeix Valero Rivera, que ha comptat amb ell per disputar l'última fase del Preeuropeu.

El jugador, nascut a Las Palmas de Gran Canària, va començar la seva carrera professional al Gáldar, equip de la seva terra natal i amb el qual es va formar com a jugador d'elit des de l'any 2000 fins al 2003. Sarmiento va fitxar el 2003 pel Keymare Almeria per quatre temporades, i ja va destacar per la seva qualitat fins que l'Ademar de Lleó el va fitxar en la campanya 2007-08. El canari ha estat internacional amb la selecció júnior en 15 ocasions i ha disputat ja 7 partits amb la selecció absoluta.
Anar al contingut