El trident ofensiu del Barça (Reuters)
El trident ofensiu del Barça (Reuters)
Futbol

El Barça vol mantenir la velocitat de creuer en la visita a un València en reconstrucció

El conjunt blaugrana vol seguir excel·lint davant un rival que es presentarà amb un entrenador interí i deu baixes importants

Actualitzat

El FC Barcelona ha viatjat aquest dissabte a València per jugar un partit de Lliga contra un equip que, en les hores prèvies, és una incògnita. El homes de Luis Enrique es poden trobar un rival desorientat o revifat, tot dependrà de com s'hagi pres el canvi d'entrenador d'aquesta setmana.

En tot cas, Gary Neville, que ha arribat per substituir Nuno Gómez, encara no seurà a la banqueta xe. Salvador González "Voro" es farà càrrec de la transició, que ha coincidit amb la visita del líder, en el moment més alt de forma de la temporada. El València, en canvi, arriba amb moltes baixes, deu en total.

El Barça intentarà repetir la imatge oferta en el l'últim desplaçament de lliga, el 0 a 4 a Madrid. Des de la desfeta de la jornada 7 al Sánchez Pizjuán (2-1), els de Luis Enrique han encadenat 11 partits amb 10 triomfs i només un empat (contra el Villanovense, en l'anada de Copa). No només signa victòries, sinó que les acompanya de golejades, com així ha passat en els últims quatre partits: Madrid, Roma, Reial Societat i la tornada del Villanovense han deixat un balanç de 20 a 2.

L'historial recent també afavoreix l'equip culer. En les vuit últimes visites a Mestalla ha arrencat quatre victòries i quatre empats. L'últim triomf el va signar el curs passat, fa una mica més d'un any, quan Sergio Busquets va salvar els mobles del seu equip davant dels valencianistes amb un gol en el temps afegit. Des d'aquell dia, el València no ha tornat a perdre a casa.

Aquesta vegada, el Barça perdrà l'exvalencianista Jérémy Mathieu, que es va fer una elongació muscular a la cuixa dreta en el partit de Copa de dimecres passat. Se suma als lesionats Sergi Roberto, Douglas i Rafinha. Luis Enrique recupera, això sí, el meta Marc-André ter Stegen, que tenia molèsties al genoll esquerre. També han tornat a la convocatòria els cinc titulars als quals Luis Enrique va deixar a la grada davant el Villanovense: els defenses Gerard Piqué i Jordi Alba, els migcampistes Sergio Busquets i Ivan Rakitic, i Lionel Messi. I s'espera que juguin els teòrics titulars que dimecres es van quedar a la banqueta: Claudio Bravo, Andrés Iniesta, Luis Suárez i Neymar . Onze de gala, doncs, a la lliga.

La sortida a Mestalla serà l'últim compromís de pes que té el Barça a l'agenda, abans de participar en el mundial de clubs del Japó, ja que entre mig viatjarà a Leverkusen per participar en el irrellevant partit contra el Bayer.

El València afronta el partit després d'haver guanyat en la Copa a Barakaldo, ja a les ordres de Voro, ajudat per Phil Neville, el germà del nou entrenador. Intentarà tirar endavant el partit tot i les baixes per sanció i lesió que té la plantilla: Javi Fuego, João Cancelo, Diego Alves, Mustafi, Orban, Barragán, André Gomes, Feghouli, Negredo i Rodrigo.

Mathew Ryan, després de dues bones actuacions, podria seguir a la porteria. Aymen Abdennour  i Aderllan Santos formaran la parella de centrals amb José Luis Gayà i Rubén Vezo en els laterals. Al centre del camp, Enzo Pérez i Dani Parejo portaran la batuta i guardaran l'esquena d'una línia de tres formada per Zakaria Bakkali, Rodrigo de Paul i Santi Mina. Paco Alcácer, l'únic davanter sa del planter, formarà a la punta de l'esquema per aprofitar la mobilitat dels jugadors d'atac.

Anar al contingut