Els blaugrana celebren el tercer gol davant l'Olympiakos (EFE)
Barça

El Barça vol consolidar el liderat de la Lliga davant un cuer en crisi

Els blaugrana només han cedit dos punts a la Lliga (amb l'empat amb l'Atlètic) després de vuit jornades de Lliga. A Europa el Barça té un peu als vuitens de final després d'apuntar-se tres victòries, l'última contra l'Olympiacos

Actualitzat

El Barça rep el Màlaga (20.45 h), el cuer de LaLiga Santander que arriba sense el seu porter Roberto Jiménez, amb l'objectiu de consolidar-se en el lideratge i fer, de nou, un bon partit que li permeti continuar creixent com a equip en aquest primer terç de la temporada.

Després d'encadenar set victòries consecutives, els homes d'Ernesto Valverde van cedir els dos primers punts en el campionat després d'empatar (1-1), contra l'Atlètic de Madrid, al Wanda Metropolitano. No obstant això, la reacció del conjunt blaugrana, després de veure's per sota al marcador, va deixar molt satisfet Valverde, que ja ha destacat, en diverses ocasions, l'actitud i ambició que estan mostrant els seus jugadors.

La bona línia apuntada en el torneig de Lliga s'ha vist, a més, ratificada a Europa, on el Barça ha guanyat els seus tres duels a la Lliga de Campions, on s'ha consolidat com a primer de grup i ja té un peu als vuitens de final. Davant l'Olympiacos (3-1), Valverde no va poder comptar amb Jordi Alba, que en la vigília del partit va tenir una sobrecàrrega a l'adductor de la cama dreta. El lateral català és dubte contra el conjunt andalús.

Continua sent baixa per lesió el davanter Ousmane Dembélé i el migcampista Rafinha Alcántara, mentre que el migcampista Arda Turan ja ha tornat als entrenaments després de superar una elongació al bíceps femoral de la cama esquerra. En qualsevol cas, Valverde no compta amb l'internacional turc, que malgrat recuperar-se de la seva lesió gairebé segur que no entrarà a la llista de convocats.

La llista dels 18 convocats és aquesta: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Umtiti, Piqué, Mascherano, Digne, Sergi Roberto, Sergio Busquets, Rakitic, Paulinho, Iniesta, André Gomés, Denis Suárez, Messi, Luis Suárez, Deulofeu i Alcácer.

Nélson Semedo recuperarà la titularitat com a lateral dret en detriment de Sergi Roberto; Iván Rakitic, suplent davant l'Olympiacos, podria rellevar José Paulo Bezerra 'Paulinho' al centre del camp, i Denis Suárez fer el mateix amb Andrés Iniesta. A dalt, Valverde podria mantenir la tripleta atacant formada per Deulofeu, Messi i Luis Suárez.

El cuer de la Lliga

El Màlaga, després de vuit partits, té un sol punt i és cuer de la competició sense cap victòria, fet que el col·loca en una situació molt complicada i, d'acord amb la classificació, amb poques opcions d'aconseguir el primer triomf de la temporada. L'equip entrenat per José Miguel González 'Míchel' va tocar fons la passada jornada, en perdre a La Rosaleda davant el Leganés per 0-2, cosa que el situa a cinc punts de la permanència i en una situació psicològica general marcada pel pessimisme i l'amenaça, encara llunyana però ja apuntada en molts sectors dels del Màlaga, del descens.

Anar al contingut