Xavi i Iniesta aixequen la Copa conquerida el 2015 al Camp Nou
Barça

El Barça vol conquerir la quarta Copa consecutiva, una gesta inèdita en la història del club

El Barça vol tornar a fer història un cop més i dissabte, al Wanda Metropolitano, té l'oportunitat de trencar un nou registre en el palmarès del club: sumar quatre títols de Copa consecutius

Jordi GrauActualitzat

El Barça afronta el repte de sumar la quarta Copa del Rei consecutiva, aquest dissabte, contra el Sevilla. Una gesta inèdita fins ara al club blaugrana. Ernesto Valverde vol treure's l'espina que té clavada amb la Copa. Precisament va perdre'n la final contra el Barça, quan era entrenador de l'Athletic Club fa dues temporades. Ara té l'oportunitat d'aconseguir un títol necessari per firmar el doblet.

Xavi va voler que Iniesta l'acompanyés a la llotja del Camp Nou el 2015. El manxec li va agafar el relleu el 2016, i l'any passat ja va voler que Busquets compartís amb ell el moment únic d'aixecar la Copa. Si dissabte el Barça guanya, Don Andrés podrà aixecar la quarta Copa consecutiva, gesta mai aconseguida fins ara en la història del club blaugrana.

Per Valverde, serà la segona final en quatre edicions. Ara, la viurà des de l'altre costat. Com a entrenador de l'Athletic Club va ser víctima de la dictadura de Messi. Malgrat dissenyar un pla per anul·lar el crac argentí amb un marcatge a l'home, el 10 del Barça va deixar per a la història del futbol un altre gol d'antologia. Tal com ha passat en l'última dècada, Messi també ha estat el tret diferencial en les últimes finals de Copa.

Ara fa dos anys, contra el Sevilla, tot i que no va marcar, de les seves botes van néixer els gols de Jordi Alba i Neymar, amb dues passades extraordinàries. L'any passat, contra l'Alabès, a més d'obrir la llauna, també va participar en els gols de Neymar i Paco Alcácer.

Segur que no és el títol que fa més il·lusió al barcelonisme, però pot servir per firmar un altre doblet, i equip i afició sempre l'han celebrat a l'altura de la dificultat que té conquistar-lo

ARXIVAT A:
Final Copa 2018
Anar al contingut