Barça

El Barça vol assegurar la renovació de les peces importants de l'equip, començant per Messi

L'equip blaugrana té feina a les oficines per assegurar la continuïtat del bloc de l'equip: Suárez, Rakitic, Messi, Sergi Roberto i Ter Stegen han de resoldre el seu futur en els pròxims mesos

Actualitzat

Tant Robert Fernández, secretari esportiu del Barça, com el mateix president, Josep Maria Bartomeu, van assenyalar a l'hora de fer el balanç del final de la temporada passada que la tasca que els venia consistia sobretot a renovar alguns dels principals jugadors del vestidor per mantenir un bloc que es considera un dels més compensats de la història del club.

Algunes peces clau ja han estat assegurades recentment, com és el cas de Sergio Busquets i Neymar –tot i que en el cas del brasiler encara falta l'acte protocol·lari de la firma–, però les carpetes que hi ha ara mateix sobre la taula no són precisament de tràmit. Els pròxims que haurien de passar per les oficines a segellar la continuïtat són Luis Suárez i Ivan Rakitic, que acaben contracte l'any 2019 i que tenen pendent una revisió a l'alça del seu compromís. Ja s'han mantingut primeres reunions amb els representants dels jugadors i les bases estan posades.  

Amb Suárez, els responsables barcelonistes ja han tingut un parell de reunions. Els representants del jugador demanen que les seves condicions, tenint en compte el seu gran rendiment, s'acostin a les de Neymar. El davanter uruguaià, a més, continua tenint un gran cartell a la Premier i vol que li reconeguin els mèrits demostrats. En principi, sembla que li milloraran la fitxa i ampliaran el contracte per amortitzar encara més la inversió.

Després, serà el torn d'una nova revisió del contracte de Leo Messi, la figura clau de l'equip, que curiosament acaba abans –l'any 2018– la  vinculació amb el Barça. L'entorn de l'argentí ha mostrat bona predisposició per tornar a seure a la taula de negociació, tot i que hi ha certa preocupació pels afers amb Hisenda, que podrien arribar a condicionar-ne la permanència al club.

Dos casos més que afecten l'equip de gala i que el club es planteja abordar en un termini no gaire llunyà són els de Sergi Roberto i Marc-André ter Stegen. El jugador de Reus, ja consolidat com el relleu de Dani Alves en el lateral dret, s'ha revalorat en el mercat i, tot i que acaba contracte l'any 2019, el seu cas ha de ser analitzat en els pròxims mesos. Igual que el de Ter Stegen, amb qui hi ha un compromís de revisió després de l'interès de diversos clubs anglesos aquest estiu passat. En el cas del de Reus, el Barça va comunicar al seu representant, Josep Maria Orobitg, la intenció de reunir-se al llarg de la temporada per negociar un nou acord, però, de moment, sense cita fixada.

Un cop s'hagin resolt aquests cinc casos, hi ha una sisena peça per assegurar. Es tracta d'Andrés Iniesta, el capità, que voldria firmar un últim contracte que li assegurés la retirada de blaugrana. El manxec té 32 anys i acaba el vincle amb el club l'any 2018.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut