El Barça visita el cuer, l'Osasuna, obligat a donar el màxim per trencar la ratxa de tres empats

S'espera que Luis Enrique utilitzi el millor onze possible, amb l'excepció de Neymar, que està sancionat i a qui podria substituir Turan després d'haver fet un hat-trick a la Champions

Un FC Barcelona necessitat de punts mirarà aquest dissabte (13.00) de no despenjar-se més en la Lliga, i obtenir una victòria contra l'Osasuna que trencaria una ratxa de tres empats seguits.

El conjunt blaugrana ve de deixar-se punts contra el Màlaga (0-0) i a Anoeta davant la Reial Societat (1-1) i va haver de veure com el Reial Madrid empatava el clàssic al Camp Nou (1- 1) en l'últim minut, de manera que tornar a sumar de tres en tres sembla un fet vital per no allunyar-se més de l'etern rival, que és a sis punts.

Els homes de Luis Enrique intentaran aprofitar les bones sensacions deixades en la victòria en Lliga de Campions davant el Borussia Mönchengladbach (4-0) i presumiblement formaran amb l'onze de gala per evitar sorpreses en el camp del cuer. El partit contra l'Osasuna suposa una bona ocasió per tornar al camí dels triomfs. El Barça és el segon millor equip de la Lliga fora de casa, amb 16 punts, quatre més que a casa.

La millor notícia de l'última setmana per a l'equip ha estat el retorn d'Andrés Iniesta després de sis setmanes de baixa. El migcampista va sortir a la segona part del partit contra el Reial Madrid i va revitalitzar el conjunt blaugrana, mancat d'idees en el mig camp fins aquell moment. En el partit contra el Gladbach ja va jugar 60 minuts i s'espera que sigui titular per acabar de recuperar el punt òptim de forma.

Qui segurament també sortirà en l'onze inicial és Arda Turan. Criticat pel seu baix rendiment en el clàssic, el migcampista turc es va reivindicar amb un triplet en Lliga de Campions i s'ha guanyat a pols la titularitat davant la baixa per sanció de Neymar. Malgrat això, Luis Enrique podria voler donar una oportunitat més a Paco Alcácer, que encara no s'ha estrenat marcant amb la samarreta blaugrana.

Les novetats pel que fa al partit de dimecres seran Gerard Piqué i el porter Marc-André ter Stegen, que tornen a la convocatòria després d'haver descansat en competició europea.

L'Osasuna, per la seva banda, arriba al partit immers en la lluita per la salvació i sense conèixer la victòria aquesta temporada a casa. Aquesta dinàmica l'ha fet tornar a l'últim lloc, que no havia ocupat des de la sisena jornada.

De moment, l'arribada de Joaquín Caparrós no ha servit de revulsiu i compta els seus partits per derrotes: tres en Lliga i un en Copa, amb un pobre bagatge d'un gol a favor i nou en contra.

Els navarresos, a cinc punts de la permanència i havent-ne sumat només un dels últims divuit, reben el Barça amb les baixes dels lesionats de llarga durada Didier Digard i Javier Flaño, als quals s'ha sumat a última hora la d'Imanol García per un microtrencament a l'isquiotibial esquerre.

El tècnic andalús ha preparat els dos últims entrenaments de la setmana a l'hora que es disputarà el partit, que serà atípica per a tots dos equips. Divendres va treballar a porta tancada, però s'espera que introdueixi novetats en l'onze, com Sergio León i Alex Berenguer en substitució de Kenan Kodro i d'Imanol. També podria reubicar Roberto Torres, el màxim golejador i passador de la temporada passada, en el lloc de pivot.