El Barça venç l'Osasuna (4-0) amb dos gols de Cesc i dos més de Messi, i encarrila els vuitens de Copa

El Barça va golejar l'Osasuna (4-0) i té un peu i mig als quarts de final de la Copa del Rei. Dos gols de Cesc, a la primera part amb assistència de Xavi, i dos gols més de Messi en la represa van segellar el triomf al Camp Nou. L'argentí, finalment, va entrar a la convocatòria perquè va evolucionar bé de la grip. El marcador encara podia haver estat més ampli si el col·legiat hagués assenyalat dos clars penals favorables als de Guardiola. És la victòria número 1.000 del Barça al Camp Nou. La tornada serà dijous de la setmana que ve, en directe per TV3.

Abans del partit moltes novetats: l'estrena de la nova normativa d'un Camp Nou sense fum i -una d'inesperada- la presència de Leo Messi a la banqueta. L'argentí, que inicialment estava descartat per grip al migdia, al final va poder entrar a la convocatòria perquè va respondre bé al tractament, segons el club. Una altra novetat va ser la tornada de Tito Vilanova a la banqueta, on no s'asseïa des del clàssic, i també va destacar la presència de David Villa a la llotja, al costat d'Andoni Zubizarreta.

Amb un 3-4-3, el Barça va fer una sortida espectacular, de gran domini sobre el terreny de joc i amb una allau constant d'ocasions, sobretot en els primers 30 minuts. Però va ser el mateix jugador qui va veure porteria dos cops abans del descans: Cesc Fàbregas. El d'Arenys es va entendre a la perfecció amb Xavi en els dos gols, ja que el de Terrassa li va fer les dues assistències. La primera diana va arribar al minut 14 després d'una passada per a Cesc, que estava sol a l'interior de l'àrea. Quatre minuts més tard va arribar el segon, amb una vaselina preciosa de l'ex de l'Arsenal, que va superar el porter Riesgo. Xavi, Thiago, Pedro i Alves també van tenir oportunitats en la primera part.

Un Messi, recuperat de la grip, juga i marca

La gran sorpresa del partit va arribar al minut 55, quan Messi es va començar a escalfar. Sis minuts després l'argentí va entrar al terreny de joc en el lloc de Pedro. Messi va disposar de l'ocasió més clara dels blaugranes a la segona part, amb un xut que va sortir a fora per molt poc. Lluny de conformar-se, el 10 del Barça ho va provar amb un xut de falta sense sort, fins que va veure porteria al minut 73, amb un gol de cap que va suposar el 3-0.

Tenia ganes de marcar i, ja en el descompte, Messi va aconseguir el 4-0 que deixa molt encarrilats els vuitens de final de la Copa del Rei. El marcador podia haver estat més ampli per al Barça, ja que l'àrbitre Fernández Borbalán no va assenyalar dos penals favorables als de Guardiola. El primer sobre Isaac Cuenca, de Damià Abella, i el segon, sobre Messi, a qui Damià i Lolo van agafar per la samarreta dins l'àrea.