Futbol

El Barça venç l'Athletic (0-1) en l'estrena de Lliga, però perd per lesió Alves i Busquets

Un gol de Luis Suárez dóna al Barça el primer triomf a la Lliga després que Leo Messi ha fallat un penal. Dani Alves i Sergio Busquets no poden acabar el partit per lesió

Eloi SansaActualitzat

Diuen que més difícil que arribar és mantenir-se. Sembla que pel Barça de Luis Enrique serà així. Els quatre títols obtinguts fins ara poden tenir continuïtat, però no sembla que hagi de ser un camí de roses. Per començar, perquè aquest Barça  2015-16, a diferència de l'anterior, ha de carregar amb el llast de les lesions. Just quan Luis Enrique acaba de recuperar Jordi Alba, es lesionen dos fixos més, Dani Alves i Sergio Busquets.

El brasiler ha caigut lluitant per una pilota amb Aduriz quan s'havia jugat un quart d'hora de tempteig. Sergi Roberto, un lateral dret experimental, ha ocupat el lloc davant la impossibilitat de fer jugar els lesionats Douglas i Adriano, o Aleix Vidal, que no pot jugar fins al gener per la sanció de la FIFA. I ha estat dels més destacats de l'equip

El jugador reusenc s'ha afegit a una defensa on Vermaelen ha fet parella a l'eix per cobrir la vacant del sancionat Piqué. Mentre, l'absència de Neymar l'ha cobert Rafinha.

Un penal per l'altre

El Barça no ha trobat encara la fluïdesa de fa uns mesos i ha generat poc perill. En el minut 20, una mà clara d'Elustondo a l'àrea no l'ha vist l'àrbitre, que sí que ha assenyalat penal en una caiguda de Luis Suárez davant el mateix defensa de l'Athletic que no semblava punible. Una bona ocasió pel Barça d'avançar-se en el marcador, que Leo Messi ha desaprofitat. L'argentí no ha sabut enganyar Gorka Iraizoz, que ha enviat a córner el penal llançant-se a la seva dreta.

Poc després, el porter de l'Athletic ha tret una bona mà per evitar el gol d'un actiu Luis Suárez. Aquest ha estat tot el bagatge ofensiu del Barça. Amb tot, ha estat superior al de l'Athletic, que no ha arribat a inquietar Claudio Bravo.

Luis Suárez obre la llauna 

La decoració ha canviat a la represa. El Barça ha fet un pas endavant i ha començat a buscar-li les pessigolles a la defensa de l'Athletic. En una gran triangulació, Mascherano ha obert a l'espai per la internada de Jordi Alba i aquest l'ha centrat perfecta perquè Luis Suárez l'engaltés tal com li venia al fons de la xarxa.  

Calia veure la reacció de l'Athletic després d'encaixar el gol, però l'equip d'Ernesto Valverde, víctima d'un inici de temporada tant infernal o més que el del Barça, no ha reaccionat. El Barça ha fregat el segon en una gran combinació entre Rafinha, Messi i Sergi Roberto que ha acabat amb un míssil d'aquest últim al travesser. 

Busquets, segon lesionat

Amb el Barça dominant a plaer, ha arribat una altra mala notícia per Luis Enrique: el segon lesionat de la tarda, també en una jugada amb Aduriz. Sergio Busquets ha intentat evitar un xut del davanter de l'Athletic i s'ha torçat el turmell de tal manera que ha demanat el canvi immediat. El tècnic blaugrana ha hagut de retocar un altre cop el dibuix. Marc Bartra ha entrat per fer parella a l'eix amb Vermaelen, mentre Mascherano ha passat al migcentre. El mateix trio que fa vuit dies va encaixar quatre gols. L'Athletic ha tornat a pressionar de valent en els instants finals. Aquesta vegada, però, els intents de l'Athletic no han estat tan reeixits com en la Supercopa. Afortunadament per al Barça. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut