El Barça trenca la maledicció gallega i goleja el Deportivo al Camp Nou amb un doblet de Rafinha (4-0)

Dos gols de Rafinha, un de Luis Suárez i un de Messi són el resultat del Barça-Dépor d'aquest dissabte. Un partit marcat pel retorn de Messi, amb gol, després de la lesió, i pel doblet de Rafinha. Els de Luis Enrique ja es poden centrar en el partit de Champions contra el City de Guardiola aquest dimecres

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FC Barcelona ha trencat la maledicció del Dépor, invicte al Camp Nou en les seves últimes dues visites en l'era Luis Enrique. El Barça ha golejat, amb doblet de Rafinha, un de Suárez i un altre gol de Messi, el dia que tornava després d'estar lesionat gairebé un mes (4-0).

L'alineació, incògnita fins a l'inici del matx per la falta de laterals drets a la convocatòria, s'ha resolt finalment amb tres defenses, Mascherano, Piqué i Mathieu, Rafinha i Digne com a carrilers, un mig camp amb Busquets i Rakitic i una davantera formada per Turan, Suárez i Neymar.

El primer gol del Barça ha estat a punt d'arribar al minut 7, però Neymar ha enviat una centrada de Rafinha directa al travesser. El refús, que ha estat per a Luis Suárez, ha anat fora de la porteria de Lux després d'una rematada amb el cap de l'uruguaià. Els blaugrana han fet una bona feina defensiva a la primera part i el domini culer s'ha anat accentuant a mesura que passaven els minuts.

Els de Garitano s'han començat a animar al quart d'hora de partit protagonitzant un parell d'accions ofensives, sense gaire sort. Els de Luis Enrique ho han aprofitat per obrir el marcador al minut 20. Rafinha, amb una jugada inventada per ell mateix, combina amb Luis Suárez per acabar rematant amb un xut creuat dins de la porteria gallega (1-0). Pocs minuts després. el Deportivo ha hagut de fer un canvi obligat al minut 29 per la lesió de Sidnei, Arribas l'ha substituït.

Rafinha ha volgut repetir i ha marcat el segon gol del Barça abans del descans (36', 2-0). Neymar pica una falta, remata Piqué de cap, refusa Lux i Rafinha aprofita el rebot i no perdona. Aquest és el segon doblet del brasiler a la Lliga després del que va fer amb el Celta a Anoeta l'any 2013.

Quan semblava que el resultat es mantindria abans del descans, Luis Suárez ha trencat definitivament la maledicció gallega marcant el tercer del dia, (3-0, 42'). Suárez, a passada de Neymar, fa gran control dins de l'àrea driblant Albentosa i pujant el tercer al marcador. Recordem que el Deportivo havia aconseguit sortir del Camp Nou amb un empat a 2, les seves dues últimes visites. El mateix uruguaià, amb fam golejadora, ha enviat la pilota al pal, un minut després.

Retorn de Messi i gol

El segon temps ha començat amb un canvi, el de Suárez per Alcácer, amb la vista posada en el partit de Champions contra el City de dimecres que ve. Tal com estava previst, Leo Messi també s'ha incorporat al partit al minut 54 de la segona part, substituint Busquets i assumint la capitania de l'equip. I com que el crac argentí fa màgia, la primera pilota que ha tocat l'ha enviat dins de la porteria gallega davant l'estupefacció de Lux (4-0, 58'). Neymar fa una gran assistència a l'argentí que es desfà del defensa i marca a l'escaire.

L'expulsió, amb vermella directa, de Laure (65') per un cop de colze a Neymar, també ha marcat el segon temps, i ha obligat Garitano a reconfigurar la seva defensa. Amb un efectiu més, el Barça ha estat a punt de fer el cinquè, amb opcions primer d'Arda i després d'Alcácer, per partida triple. També ha estat a punt Messi i Neymar, però finalment el marcador no s'ha mogut.

Amb aquesta injecció de vitamines el Barça ja es pot concentrar en la pròxima cita de Champions: el partit contra el complicat Machester City de Guardiola del dimecres.