El Barça trenca contra el Laboral Kutxa la sèrie de tres derrotes consecutives (89-68)

Els blaugrana no es podien permetre el luxe d'encadenar una quarta derrota consecutiva, i menys al Palau Blaugrana. Davant d'un Laboral Kutxa que no ha deixat veure la seva millor versió, els barcelonistes han tallat la mala ratxa

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha tancat guanyant el Laboral Kutxa per 89 a 68, en el partit ajornat de la jornada 28 de la Lliga Endesa, la mala ratxa de tres derrotes (dues en l'Eurolliga contra el Lokomotiv Kuban i una a la lliga espanyola contra el Reial Madrid). Amb aquest resultat, els de Xavi Pascual aconsegueixen recuperar el seu marge d'una victòria en la classificació al davant del Pamesa de València.

Els blaugranes han assumit el control del marcador des dels primers minuts, aprofitant la bona connexió entre el pivot Ante Tomic (11 punts, 10 rebots, 4 assistències) i el base Tomas Satoransky (16 punts, 5 assistències), molt actiu en els primers minuts. Davant d'un conjunt basc que no ha sabut superar la defensa contrària per anotar els llançaments (2 de 20 en els primers 10 minuts), i que a més ha perdut per lesió l'aler Adam Hanga, el període inicial s'ha tancat amb un marcador de 17-6.

En el segon quart, els de Perasovic han revifat aprofitant una mobilitat més gran dels seus bases Darius Adams i Mike James (13 punts i 4 assistències de cadascú). Els vitorians, però, no es mostraven sòlids en la defensa de la seva cistella, i això ho ha aprofitat amb bona vista l'escorta Pau Ribas (6 assistències) per donar accions de lluïment al pivot Shane Lawal. Els visitants s'han posat a només 7 punts amb un triple de Davis Bertans en l'últim minut. En l'atac següent, Tomic ha fet passos i Adams, sobre la botzina, no ha encertat amb el triple en una primera part que ha acabat 37-30.

El descans ha anat bé als de Xavi Pascual, que han obert el tercer quart amb un parcial de 7-0. Un triple de Joan Carles Navarro els donava 14 punts d'avantatge, 44-30. Poc després, Satoransky feia pujar amb un nou triple aquest marge fins als 19 punts. El txec anotava i assistia, Tomic era resolutiu sota cistella i Stratos Perperoglou s'encarregava de la feina fosca imprescindible però que mai es veu. El grec, però, ha estat castigat amb una antiesportiva sobre el pivot Ioannis Bourousis, que en aquest parcial ha liderat l'anotació dels seus. El tercer parcial ha acabat 64-50.

A l'últim quart, el Laboral Kutxa ha buscat la remuntada des de l'exterior, però ni Bourousis ni James han anotat els seus triples (8 de 29 global de l'equip). Els bascos tampoc han tingut millor sort quan han intentat anotar de prop, i a mesura que passaven els minuts han anat perdent ànims mentre els barcelonistes, amb Samardo Samuels (14 punts, 5 rebots) i Àlex Abrines (10 punts) brillant, jugaven a plaer. Brad Oleson ha fet el 86-65 gairebé a l'últim minut. Diumenge a la tarda, el FC Barcelona Lassa tancarà contra el Dominion Bilbao Basket la seva marató de 4 partits en 8 dies. Fins ara n'ha perdut dos i n'ha guanyat un.