El Barça torna la moneda a l'Alabès amb una golejada a Medizorrotza (0-6)

Luis Suárez (2), Neymar, Messi i Rakitic han protagonitzat la golejada blaugrana. Una important victòria per assajar la final de la Copa i mantenir el pols en la part alta de la taula. La mala notícia, la lesió d'Aleix Vidal, que ha hagut d'abandonar el camp en llitera i una lesió greu al turmell, després d'una forta entrada de Theo

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

L'Alabès-Barça es presentava com un bon assaig per a la final de la Copa del Rei. Un enfrontament entre els blaugrana, que havien de guanyar sí o sí per mantenir el pols en la part alta de la taula, i un Alabès com a equip revelació de la temporada, finalista de la Copa, i que ja es va imposar al Camp Nou en la primera volta (1-2). El Barça, però, no ha donat peixet a l'Alabès i amb una golejada s'ha emportat el partit de Mendizorrotza (0-6).

Aleix Vidal ha protagonitzat la primera millor oportunitat del partit en el minut 15, després de caçar un refús dins de l'àrea, però el xut acaba passant molt per sobre de la porteria de l'Alabès. Acte seguit, el Barça l'ha tornat a tenir, amb una perillosa combinació entre Messi i Suárez amenaçant la porteria de Pacheco, la jugada, però, queda en un embolic. L'Alabès ha volgut dir-hi la seva amb un contraatac de Theo, que es rifa Digne i encara la porteria blaugrana, però es troba amb Ter Stegen, que salva el gol. El Barça ha intentat durant el primer temps trencar la defensa de l'Alabès, de totes les formes possibles, davant d'un Alabès molt sòlid que ha aguantat les envestides dels de Luis Enrique.

Quan semblava que el partit arribava en taules al descans, els de Luis Enrique han aconseguit sorprendre la defensa local i marcar dos gols en només 3 minuts. El 0-1 l'ha fet Suárez, que rep una magnífica centrada d'Aleix Vidal, que troba espai a la dreta. L'uruguaià no falla i marca el seu 17è gol en la Lliga (37'). Quan l'Alabès encara no s'havia recuperat del cop, ha rebut el segon (0-2). Paret entre Messi i Suárez, Pacheco surt malament, la pilota refusada acaba als peus de Neymar, que l'acompanya dins de la porteria dels de Vitòria (40').

Golejada en la segona part

L'Alabès ha tornat dels vestidors amb la intenció de remuntar i ha estat a punt de fer el primer dels locals, però Christian Santos ha perdonat davant de Ter Stegen. Els de Pellegrino, però, no han pogut evitar el tercer gol, el de Leo Messi (0-3), que es planta sol davant de Pachecho i el supera per sota de les cames (60'). Una nova aproximació de Messi a la porteria de l'Alabès, dos minuts més tard, s'ha convertit en el 0-4. El gol, que topa amb Alexis, és en pròpia porta.

Rakitic també ha volgut formar part de la festa golejadora i ha marcat el cinquè. Amb un contraatac, Suárez acaba deixant la pilota amb el taló a Rakitic, que la remata a l'escaire (0-5). I ha arribat el sisè, després d'una altra transició ben trenada pel trident que Suárez remata amb un bon xut dins de l'àrea (0-6).

Amb aquesta victòria s'allarga la ratxa de Luis Suárez, que, sempre que marca en un partit, el Barça s'emporta la victòria. A més, l'uruguaià, a part de convertir-se en "pichichi" de la Lliga en solitari amb 18 gols, iguala Luis Enrique amb 109 gols amb el Barça.

La mala notícia del partit ha estat en el minut 85: la lesió d'Aleix Vidal després d'una forta entrada de Theo. El blaugrana, que estava en el millor moment de la temporada amb el Barça, ha hagut de marxar en llitera amb una seriosa lesió al turmell dret.