El Barça topa contra el mur defensiu de la Juventus i queda eliminat als quarts de final de la Champions (0-0)

Els blaugrana ho han intentat, però han estat incapaços de remuntar el 3 a 0 advers de l'anada i han acabat claudicant després de ser incapaços de marcar un gol contra la Juventus en els 180 minuts de l'eliminatòria.

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona ha quedat eliminat als quarts de final de la Lliga de Campions per segona temporada consecutiva. Els blaugrana ho han intentat, però han estat incapaços de remuntar el 3 a 0 advers de l'anada al Juventus Stadium i han acabat claudicant després d'un empat sense gols en la tornada al Camp Nou. La Juve, amb una demostració defensiva, no ha patit per certificar el pas a les semifinals davant d'un Barça que ha topat amb un mur.

La Juventus no s'ha deixat impressionar pel gran ambient del Camp Nou i ha sortit amb una pressió avançada per dificultar el joc de combinació del Barça. En un duel ben diferent al del PSG, els blaugrana han començat massa sobreexcitats i han comès moltes imprecisions. Les nombroses pèrdues de pilota i la poca continuïtat en el joc han afavorit el plantejament dels italians, que no s'han dedicat només a defensar-se i han buscat sorprendre en algun ràpid contraatac.

La Juve ha donat el primer avís de perill amb un xut desviat d'Higuaín i al Barça li ha costat desmuntar la muralla defensiva d'un rival ben plantat sobre el terreny de joc. Per tenir mínimes opcions de remuntada, el Barça havia de ser molt efectiu en les poques concessions dels italians, però no ha trobat l'encert necessari en els metres finals.

Messi ha perdonat l'ocasió més clara del primer temps, però, amb el pas dels minuts, la Juve s'ha sentit més còmoda davant d'un Barça cada vegada més nerviós i desesperat amb la permissivitat de l'àrbitre holandès Björn Kuipers, un clon de Mateu Lahoz i que ha deixat jugar més del compte i no ha assenyalat clares faltes dels italians. Això ha provocat les protestes dels jugadors blaugrana, impotents davant de la permissivitat arbitral.

Poc abans del descans, Messi ha donat l'ensurt després de caure malament sobre la gespa, un cop duríssim que li ha provocat un tall a la cara sense conseqüències. Neymar, que ha buscat agafar-se la justícia pel seu compte, s'ha jugat l'expulsió amb una dura entrada a destemps fruit de la frustració.

Un mur inexpugnable

En la represa, el Barça ho ha seguit intentant amb poca claredat d'idees davant una Juve cada vegada més tancada a la seva àrea. Els atacs blaugrana s'han topat amb una muralla infranquejable i els italians, en un contraatac aïllat, han tingut la sentència definitiva, però Cuadrado ha perdonat amb un xut massa creuat.

Luis Enrique se l'ha jugat amb l'entrada de Paco Alcácer per Rakitic, però, tot i abocar-se a la desesperada, els xuts del Barça o s'han perdut desviats o s'han estavellat amb l'ordenada defensa italiana. Buffon no s'ha vist gaire exigit i no ha hagut d'intervenir per la ineficàcia ofensiva d'un Barça voluntariós, però impotent, tot i el suport incondicional del Camp Nou.

Per acabar-ho de complicar encara més, Allegri ha reforçat més la defensa amb l'entrada d'un altre central, Barzagli per Dybala, que ha tingut una actuació bastant discreta després del doblet decisiu de l'anada. El Barça ha acabat donant-ho tot, però ha estat incapaç de marcar cap gol en 180 minuts de l'eliminatòria davant de la millor defensa d'Europa. Tot i l'eliminació, l'afició del Camp Nou ha donat una lliçó d'esportivitat animant el seu equip fins al xiulet final.