Barça

El Barça té nou dies per redreçar el rumb i corregir errors per buscar la remuntada contra el Milan

El Barça té nou dies per redreçar el rumb i preparar el decisiu partit contra el Milan al Camp Nou, la tornada de vuitens de la Lliga de Campions per remuntar un 2 a 0. Després d'encaixar dues derrotes consecutives contra el Madrid, l'equip blaugana necessita corregir errors i retrobar-se amb el seu joc per buscar una èpica remuntada a Europa, un dels reptes pendents d'aquesta generació de llegenda.

Actualitzat
El Barça té nou dies per redreçar el rumb i preparar a consciència el decisiu partit contra el Milan al Camp Nou, la tornada de vuitens de la lliga de campions per remuntar un 2 a 0 en contra. Els blaugrana descansaran fins dimarts al matí per recuperar-se de la derrota per 2 a 1 a la Lliga contra el Reial Madrid. És el segon clàssic que perden els blaugrana en menys d'una setmana, i la tercera derrota en els últims quatre partits.

Aquestes dades preocupen i molt en un equip blaugrana irreconeixible, amb problemes defensius i ofensius evidents, i que necessita retrobar-se amb el seu futbol per buscar una èpica remuntada a Europa, un dels reptes pendents d'aquesta generació de llegenda. Amb Tito Vilanova recuperant-se a Nova York, a Jordi Roura i a la resta del cos tècnic se'ls ha girat feina per recuperar anímica i físicament un equip en hores baixes.

Problemes defensius en el joc aeri

L'últim partit en què el Barça va mantenir la porteria a zero va ser fa gairebé dos mesos en la tornada del vuitens de final de Copa contra el Còrdova, que va acabar amb una clara victòria blaugrana per 5 a 0. Des d'aleshores, l'equip barcelonista ha disputat 13 partits, en els quals sempre ha rebut un gol o més, amb un total de 21. L'últim el de Sergio Ramos al Bernabéu i a més amb un denominador comú en els últims compromisos producte d'un mal balanç defensiu en el joc aeri. Si ahir era Ramos el que guanyava el salt a Gerard Piqué, el passat dimarts en la semifinal de Copa i també en un córner ho feia Raphaël Varane, completament lliure de marca.

El defensa francès ja havia posat en evidència les mancances en el joc aeri blaugrana en el partit d'anada en rematar, entre Sergio Busquets i Piqué, una pilota que també va acabar al fons de la porteria. Però no només el Madrid ha tret partit d'aquesta faceta, també ho va fer el Sevilla al Camp Nou. Coke va guanyar l'esquena a Montoya, i en la centrada Botía es va anticipar a Dani Alves. Tot un seguit d'errades que el Barça no ha aconseguit corregir en les últimes setmanes.

Però la davallada del Barça no es pot focalitzar només en les errades defensives. En els últims partits, la producció ofensiva dels blaugrana ha caigut també de manera notable. Als barcelonistes no els va servir de res tenir una possessió de pilota superior al 70 per cent al Bernabéu. Llargues possessions que no es van traduir en perill a l'àrea rival. A part del gol de Messi, poquíssimes ocasions d'un Barça que en els últims partits també ha estat irreconeixible en atac. A la poca profunditat ofensiva s'hi afegeix una davallada física evident i que afecta la pressió asfixiant que els blaugrana sempre havien fet a l'àrea rival.

Valdés s'exposa a una forta sanció

El clàssic al Bernabéu es va acabar amb l'expulsió de Víctor Valdés per protestar reiteradament a l'àrbitre Pérez Lasa un possible penal de Sergio Ramos a Adriano, al descompte. El porter de Gavà va perdre els papers i les formes i va ser expulsat. Segons l'acta, el jugador va dir textualment: "Os habéis cagado, no tienes vergüenza." La indignació de Valdés va continuar al túnel de vestidors, on li va reiterar: "No tienes vergüenza, no tienes vergüenza."

El porter barcelonista s'exposa a una sanció que podria anar de dos a quatre partits, en funció de si consideren el seu comentari un insult. En el cas del madridista Sergio Ramos, que va ser expulsat en el partit de Copa contra el Celta per dir "posa-solta" a l'àrbitre, li van caure quatre jornades de descans. I un altre exemple va ser, al camp del València, el blanc-i-blau Sergio García, que per la mateixa expressió també es va quedar quatre partits fora de l'equip. El qualificatiu de Valdés no és exactament el mateix i caldrà veure quina valoració en fa el Comitè de Competició. Curiosament, l'home que l'hauria de substituir en la pròxima convocatòria, el porter del filial Oier, també va ser expulsat al camp del Las Palmas. Masip, un altre dels porters del Barça B, serà segurament qui ocuparà el lloc a la banqueta com a porter suplent.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut