Barça

El Barça suspèn la condició de soci a Oriol Giralt, promotor de la moció de censura contra Laporta el 2008

Segons ha pogut saber TV3, el Barça ha suspès la condició de soci a Oriol Giralt, el promotor de la moció de censura que va estar a punt de costar la presidència a Joan Laporta el 2008. Ara, Giralt té 40 dies per presentar-hi un recurs. Els motius argumentats pel Barça són que, segons el club, Giralt és responsable d'un incompliment greu de les obligacions de soci en denunciar als tribunals membres de la directiva de marera reiterada i sense fonament. L'últim pols entre Giralt i Joan Laporta ha estat arran de la denúncia presentada per Giralt contra el president del Barça per la intervenció del seu despatx professional en la intermediació en un contracte entre les empreses de Cruyff i Mediapro, però la fiscalia va arxivar la denúncia.

Actualitzat
El FC Barcelona ha comunicat a l'advocat Oriol Giralt, promotor del vot de censura contra la junta l'estiu del 2008, que ha perdut durant un any la seva condició de soci del club blaugrana, segons ha decidit la comissió de disciplina de l'entitat. El Barça li va obrir un expedient sancionador per un fet molt greu arran que la fiscalia anticorrupció va arxivar una denúncia que Giralt va traslladar contra la junta directiva i el seu president, Joan Laporta, en què es demanava que s'investigués el dirigent blaugrana per la seva presumpta intermediació en el contracte de representació que Johan Cruyff va signar amb Mediapro.

Giralt, impulsor de la moció de censura contra Laporta el 2008, havia sol·licitat a la fiscalia que investigués el president del Barça per si aquest havia incorregut en els delictes de falsedat documental, apropiació indeguda i administració fraudulenta del club que presideix. Els fets als quals es refereix Giralt, i que aquest va denunciar davant la fiscalia el 17 de novembre de l'any passat, es remunten a la intermediació que el despatx d'advocats de Laporta hauria fet per tancar un contracte entre una de les empreses de Cruyff i la plataforma audiovisual de Jaume Roures per valor de tres milions d'euros el setembre del 2007.

L'entitat barcelonista va fonamentar la proposta de sanció a partir del redactat de la fiscalia per arxivar la denúncia. En aquest escrit, la fiscalia va resoldre: "El camí escollit pel senyor Giralt, a banda d'arrencar diversos titulars de premsa escrita i haver-se difós la notícia en els mitjans de comunicació audiovisuals, no ha estat pertinent ni adequat tenint en compte que res del que exposa és constitutiu de cap delicte, ni apropiació indeguda, ni administració deslleial, ni falsedat documental".

Aquest divendres, el soci barcelonista ha rebut la notificació de sanció d'un any de la seva condició d'associat, cosa que el privarà de votar a les eleccions a la presidència del Barça del 13 de juny, encara que pot recórrer a la justícia ordinària en un termini de 40 dies. Oriol Giralt ha declarat a l'agència EFE que agilitzarà el recurs per obtenir la suspensió cautelar "perquè vull votar, ja que sempre ho he fet". "És la primera vegada que el club adopta aquesta determinació, pròpia de l'Alemanya dels anys 30. No volen que parli, que pregunti. Això és una venjança en tota regla per haver impulsat el vot de censura", ha assegurat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut