El Barça supera un Olympiacos inofensiu i fa un pas de gegant cap als vuitens de final (3-1)

El Barça s'imposa a un feble Olympiacos al Camp Nou amb gols de Nikolaou, en pròpia porta, Messi i Digne i suma la tercera victòria en tres jornades disputades, que el refermen en el liderat del grup D

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona ha fet un pas de gegant per classificar-se per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Els blaugranes s'han imposat a un feble Olympiacos al Camp Nou per 3 a 1 i han sumat la tercera victòria en tres jornades disputades de la fase de grups.

Sota una intensa pluja, el Barça ha dominat davant d'un Olympiacos que ha sortit al Camp Nou amb l'únic objectiu de defensar-se. Els grecs han plantejat una defensa molt atapeïda que no ha servit per evitar les nombroses ocasions de perill dels blaugranes. Deulofeu, que ha tornat a un onze titular amb quatre canvis, ha estat molt incisiu per la banda dreta i de les seves botes s'ha originat el primer gol del partit, que s'ha fet Nikolaou en pròpia porta en intentar desviar la centrada de l'extrem de Riudarenes.

El Barça ha incrementat el seu domini contra un rival inofensiu i Paulinho ha pogut fer el segon amb un cop de cap que s'ha estavellat al travesser de la porteria de Proto, el millor amb diferència del seu equip. El porter del conjunt grec ha estat providencial i ha evitat el segon desviant amb el peu un xut de Luis Suárez.

Abans del descans, el Barça s'ha quedat amb deu per l'expulsió de Gerard Piqué, que ha vist la segona groga per tocar la pilota amb la mà de forma intencionada en una jugada on ha acabat marcant un gol que ha estat ben anul·lat.

Messi, gol 100 a Europa

Per afrontar la segona part en inferioritat, Valverde ha fet un canvi per reestructurar l'equip: Mascherano per Deulofeu, que ha estat el sacrificat malgrat ser el millor futbolista del Barça en els primers 45 minuts. Aprofitant la superioritat numèrica, l'Olympiacos ha estirat tímidament les línies i Takis Lemonis ha donat entrada a Djurdjevic, un davanter centre. Aquest canvi ofensiu no ha servit de res als grecs, que en el minut 61 han encaixat el segon gol. Messi, bastant inèdit i poc participatiu en el joc, ha aparegut per fer el seu gol 100 en competició europea amb un precís llançament de falta des de la frontal de l'àrea que ha comptat amb la col·laboració de Proto.

Només tres minuts després, el Barça ha deixat el duel vist per a sentència amb el 3 a 0 fet per Digne, que s'ha estrenat com a golejador aquesta temporada. En l'últim minut, l'Olympiacos ha fet el gol de l'honor amb un cop de cap de Nikolaou a la sortida d'un córner.

Victòria de la Juventus

En l'altre partit del Grup D, la Juventus ha guanyat l'Sporting de Lisboa per 2 a 1, tot i que ha hagut de remuntar un marcador advers. En el minut 12, Alex Sandro ha marcat en pròpia porta. En el minut 29, Pjanic ha empatat per als italians amb un xut de falta. I, en el 84, Mandzukic ha fet el gol del triomf de la "vecchia signora", que és segona de la classificació del seu grup amb 6 punts, 3 menys dels que té el FC Barcelona.