El Barça supera l'Atlètic en un partit molt intens i afrontarà la tornada al Calderón amb un gol d'avantatge (1-0)

Un gol de l'argentí a quatre minuts del final tomba un defensiu Atlètic en l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei en un duel molt intens al Camp Nou i permet el Barça afrontar la tornada al Calderón amb un mínim i valuós avantatge

Luis Enrique ha repetit el mateix onze titular dels últims dos partits de Lliga amb l'únic canvi de Ter Stegen per Bravo a la porteria. En una primera part molt intensa i física, el Barça ha començat dominant i assetjant un Atlètic amb molts problemes per sortir de la seva àrea. Després d'una bona combinació entre Alves i Messi, Neymar ha donat el primer avís de perill amb un xut ajustat que Oblak ha pogut desviar. El setge blaugrana ha seguit gràcies a un Messi elèctric i participatiu de nou enganxat a la banda dreta.

Però, a diferència del recent partit de Lliga entre aquests dos mateixos equips, el Barça no ha aconseguit marcar abans del primer quart d'hora i a poc a poc l'Atlètic s'ha espolsat de sobre la pressió ofensiva dels blaugrana. L'equip del "Cholo" Simeone, molt ordenat defensivament, ha estirat línies i ha començat a veure més de prop la porteria de Ter Stegen.

El bon joc inicial del Barça s'ha anat diluint i l'Atlètic s'ha trobat cada vegada més còmode sobre la gespa del Camp Nou. Arda Turan ha provat fortuna amb un xut des de la frontal que Ter Stegen ha aturat sense problemes i Torres i Griezmann han començat a trobar espais per explotar la seva velocitat a la contra.

Amb les forces cada vegada més igualades, només alguna genialitat individual podia decantar la balança. Precisament una assistència genial de Rakitic ha acabat als peus de Luis Suárez, que amb tot a favor per marcar ha desaprofitat una ocasió immillorable amb una rematada als núvols. I abans del descans, Piqué ha tallat de forma providencial una contra molt perillosa de Torres i Griezmann.

Messi decanta la balança

Simeone ha mogut peça en començar la segona meitat amb un canvi. Mandzukic ha entrat per Torres, que per segon partit consecutiu ha marxat del Camp Nou sense marcar. El Barça ha seguit portant la iniciativa, però el ritme cada vegada ha estat més lent i tediós i les oportunitats de perill han escassejat per les dues bandes.

Només les aparicions de Messi han servit per trencar la monotonia d'un duel cada vegada més espès. Amb l'Atlètic cada vegada més tancat, el Barça ha estat imprecís i incapaç de superar la teranyina d'un rival inofensiu. Els blaugranes han acabat perdent els nervis amb l'àrbitre González González i Luis Suárez i Mascherano han vist dues targetes grogues per protestar.

Amb els nervis a flor de pell, en el minut 83, Juanfran ha comès un penal tan clar com innocent sobre Sergio Busquets. Messi ha xutat la pena màxima, Oblak ha desviat la pilota, però el mateix Messi ha recollit el refús en curt del porter eslovè per fer un gol que pot valer el seu pes en or.

Amb aquesta diana decisiva, l'Atlètic ja és la víctima preferida del crac argentí, que suma 22 dianes contra els "colchoneros". Fins i tot el Barça encara ha pogut fer el segon però Messi ha picat una falta perillosa per sobre del travesser. Godín, que ha vist la groga, es perdrà el partit de tornada la setmana que ve al Calderón. Una baixa molt sensible per al conjunt de Simeone, que necessitarà marcar dos gols i no encaixar-ne ca si vol estar a les semifinals,