El Barça supera el Recreativo sense brillantor i suma tres punts vitals en el camí cap al títol (2-0)

No ha estat un partit brillant, però el Barça ha sumat una nova victòria en el seu camí cap al títol de Lliga. Els blaugrana no han estat el mateix equip que va meravellar Europa contra el Bayern i han resolt la visita del Recre al Camp Nou amb un futbol allunyat de l'excel·lència habitual. Els gols d'Iniesta, al cap de 46 segons de partit, i Morris, en pròpia porta, permeten als blaugrana anar-se'n a dormir amb 9 punts d'avantatge sobre el Madrid a la classificació. En un matx que no passarà ni molt menys a la història, el millor ha estat el resultat.

Fins a cinc canvis ha introduït Guardiola respecte de l'onze titular que el passat dimecres va golejar el Bayern de Munic a la Lliga de Campions. Eto'o, Xavi, Puyol i Touré han començat el partit a la banqueta i Piqué, descartat, ho ha hagut de veure des de la grada. Però tot i les rotacions introduïdes pel tècnic blaugrana, el matx no ha pogut començar millor per al Barça. Només havien passat 46 segons de joc i Iniesta ja ha inaugurat el marcador després d'una excel·lent jugada d'Henry per la banda esquerra.

Semblava que un gol tan matiner permetria veure una nova exhibició de l'equip blaugrana, però no ha estat així. El Recreativo no ha abaixat la guàrdia en l'enfrontament i en el minut 6, Valdés s'ha hagut de lluir per evitar l'empat de Marco Rubén. Els andalusos, tercers per la cua, han jugat amb atreviment i Sylvinho, providencial, ha evitat al segon pal un cop de Lamas a boca de canó.

El Barça no ha jugat amb la fluïdesa de partits anteriors davant un Recre molt ben plantat sobre el terreny de joc. Només en el tram final de la primera meitat els blaugrana han tornat a prémer l'accelerador i han creat fins a tres ocasions per fer el segon abans del descans. Márquez, amb un cop de cap que ha fregat el travesser, Bojan, amb un xut llunyà a les mans de Riesgo, i Messi, amb una rematada que ha refusat Morris, no han trobat la manera de fer el gol de la tranquil·litat.

Iniesta tira del carro

La segona part ha començat amb una nova oportunitat del Barça. Bojan ha vist Riesgo una mica avançat i el seu xut ha estat a punt de sorprendre el porter basc, que ha enviat la pilota a córner amb la punta dels dits. Però la resposta del Recre ha estat immediata. Valdés ha dubtat en la sortida i, després d'emportar-se per davant Marco Rubén en un clar penal que Iturralde González no ha xiulat, ha reaccionat amb rapidesa per fer un tap en segona instància al xut de Sisi. La banqueta andalusa ha protestat la decisió del col·legiat basc mentre que Puyol no ha pogut ocultar la seva preocupació veient que els seus companys no eren capaços de rematar la feina.

Iniesta, el millor jugador del Barça amb diferència, ha tornat a fer lluir Riesgo amb un xut ajustat al pal que el porter visitant ha desviat a córner traient una mà providencial. I en el minut 65, Henry ha vist com li anul·laven un gol per un fora de joc molt justet. Però l'ambient fred del Camp Nou s'ha capgirat del tot dos minuts després quan ha arribat el 2-0 que encarrilava el triomf de manera definitiva. De nou Iniesta ha fet una gran jugada individual i la seva centrada l'ha desviat Morris al fons de la seva pròpia porteria.

L'avantatge podria haver estat encara més àmplia si el Barça hagués aprofitat un penal xiulat per l'àrbitre per unes mans de Casado però Riesgo ha aturat el xut de Messi, que ha estat més discret de l'habitual. El Recre també ha tingut la seva opció per retallar distàncies i marcar el primer gol de la seva història al Camp Nou. El turc Ersen Martin ha perforat la porteria de Valdés en el minut 82 però el seu gol ha estat anul·lat per fora de joc. El Barça ha acabat guanyant un partit sense gaire brillantor i en què el millor ha estat el resultat.