El Barça supera el Manchester United per la mínima amb gol de Neymar

El nou Barça d'Ernesto Valverde compta els partits per victòries. A Washington ha superat el Manchester United (1-0) amb gol de Neymar. El brasiler ha tornat a ser titular, al costat de Messi i Suárez. Diumenge, el clàssic contra el Madrid

Franscesc LatorreActualitzat

Segon partit de la gira als Estats Units i segona victòria per al Futbol Club Barcelona. Aquesta vegada, contra el Manchester United de Mourinho i novament amb Neymar com a gran protagonista. Enmig dels rumors sobre la seva possible marxa al PSG, el brasiler ha tornat a ser titular; aquesta vegada, però, al costat de Messi i Suárez. Valverde també ha fet jugar a l'onze inicial el portuguès Semedo, fitxat aquest estiu del Benfica.

Amb el trident sobre la gespa del FedEx Field de Landover, a la vora de Washington, el Barça ha gaudit de bones oportunitats per inaugurar el marcador. Al minut 5, una bona combinació entre Neymar i Messi ha acabat amb un xut fluix de l'argentí, novament omnipresent en la creació ofensiva. El mateix Messi ha enviat un xut llunyà al pal esquerre de la porteria defensada per De Gea. Era el minut 12. El Manchester United també ho ha provat des de la llarga distància; primer, al minut 13, amb un xut de Lukaku, i després al minut 14, amb un cacau de Pogba que ha desviat amb encert Cillessen. L'únic gol del partit ha arribat a la mitja hora de joc. Messi ha provat una passada en profunditat cap a Neymar i Valencia s'ha fet un embolic a l'hora de rebutjar. Això ho ha aprofitat el brasiler per enviar la pilota al fons de la porteria i marcar així el tercer gol en aquesta pretemporada. Suárez ha estat a punt de fer el segon a cinc minuts del final, però la seva mitja volta l'ha rebutjada De Gea.

Igual que al primer partit de pretemporada contra la Juventus, Valverde ha canviat tot l'equip de cara la segona part. Tots nous, tret de Cillessen, que ha jugat els 90 minuts. Al segon temps, la punta d'atac ha estat per a Alcácer, Arda i Munir, que ha jugat els primers minuts de la gira. També ha debutat Vermaelen, que ha acompanyat Gerard Piqué a l'eix de la defensa. En aquest segon temps, la producció ofensiva del Barça ha estat molt inferior i l'ocasió més clara ha estat un un contra un d'Alcácer amb Romero, que ha resolt bé el porter del conjunt anglès. Cillessen ha respost bé davant dels intents del United, que arribaven sobretot amb xuts de lluny, com el de Pereira al minut 70. A cinc minuts del final, Samper ha entrat per Sergi Roberto.

El marcador ja no s'ha mogut més. El Barça marxarà ara cap a Miami, on la matinada de dissabte a diumenge jugarà el darrer partit d'aquesta gira americana. El rival serà el Reial Madrid.