El Barça supera el Guangzhou (3-0) amb tres gols de Luis Suárez i jugarà la final del mundial de clubs

Sense Messi i sense Neymar, l'uruguaià ha assumit la responsabilitat golejadora per portar el Barça a la final del diumenge davant del River Plate (3-0)

El Barça jugarà aquest diumenge la final del Mundial de Clubs després de superar el Guangzhou Evergrande (3-0) en un partit de tràmit.

Com era d'esperar, el Barça ha agafat la iniciativa des d'un primer moment davant un equip xinès molt tancat al darrere esperant robar pilotes per sortir al contracop. A l'equip blaugrana li ha costat trobar un ritme alt de circulació de pilota davant un adversarui molt ordenat.

Amb aquest panorama, i amb l'absència dels seus dos jugadors més desequilibrants, Messi i Neymar, al Barça li ha costat crear ocasions de gol a la porteria del Guangzhou. De fet, el primer xut a porta, a càrrec d'Iniesta des de la frontal, no ha arribat fins al minut 10. I ha anat molt desviat.

Això sí, el Barça no ha patit en defensa perquè les poques oportunitats que ha tingut el campió d'Àsia de trenar jugades ha demostrat que la combinació no és el seu fort. Sempre hi havia el risc d'una pèrdua compromesa de pilota que propiciés un contraatac.

Fins el minut 22 el Barça no ha posat a prova el porter xinès, Li Xuai, que ha estat molt ràpid a l'hora de sortir als peus de Munir després d'una gran passada interior d'Iniesta. Passada la mitja hora, els mateixos protagonistes: hàbil internada d'Iniesta, que ha centrat perquè Munir rematés de cap, lleugerament desviat.

Les dificultats del Barça per trepitjar l'àrea adversària han fet que l'equip ho provés des de la distància. Ivan Rakitic ha etzibat un xut foprt i amb efecte que el porter no ha pogut blocar i Luis Suárez, molt atent, ha aprofitat el refús per avançar el Barça (39').

Amb l'1-0 semblava que estava tot fet , però el Guangzhou ha estirat les línies i ha estat a punt d'empatar poc després. Elkeson ha posat a prova Claudio Bravo amb una rematada de cap moilt ajustada a la base del pal i el xilè s'ha lluït per evitar l'empat.

Doblet de Luisito ala represa

El Barça havia fet el més difícil però faltava assegurar el resultat. I els dos jugadors més destacats són els qui s'han encarregat d'assegurar el triomf. Una altra passada magistral d'Andrés Iniesta l'ha aprofitat Luis Suárez per col·locar el 2-0 al marcador després de controlar la pilota amb el pit. I a falta de 25 minuts, un rigorós penal de Huang a Munir l'ha transformat el mateix Suárez per firmar el "hat-trick"Encara quedava partit, però a Yokohama ja estava tot dat i beneït.