El Barça supera el Cadis a mig gas i pot ser campió si el València no guanya l'Alabès

El Barça va superar el Cadis amb la llei del mínim esforç i avui pot ser campió de Lliga si el València no guanya l'Alabès a Mestalla. Els blaugranes van jugar a mig gas i es van imposar per la mínima amb un solitari gol de Ronaldinho en el minut 9. En la represa, Eto'o va poder fer la sentència, però va desaprofitar un llançament de penal. Quan faltaven deu minuts pel final, Xavi va tornar a jugar després de cinc mesos de baixa i va rebre una gran ovació del públic del Camp Nou.

Frank Rijkaard va fer tres canvis respecte a l'equip titular que va jugar contra el Milan. Motta, Van Bommel i Sylvinho van ser les novetats de l'onze blaugrana per enfrontar-se amb un Cadis amb l'aigua al coll. El Barça va començar dominant i Ronaldinho ja va donar el primer avís en el minut 2. El brasiler va fer un control espectacular, però Limia va ser més ràpid i va aturar el xut del brasiler. Tres minuts després, Giuly va estar massa lent i es va quedar sense angle per fer la rematada. Berizzo va tenir temps i es va llançar per desviar la pilota a córner. I en el minut 9 va arribar l'únic gol del partit. Belletti fa la centrada i Ronaldinho engalta una volea des del punt de penal imparable. El brasiler va fer el seu 16è gol a la Lliga. Els blaugranes van estar molt efectius i van marcar en l'única rematada que van fer entre els tres pals durant els primers 45 minuts.

Amb l'1-0, el Barça va aixecar el peu de l'accelerador i el Cadis va reaccionar ràpidament. En el minut 11, l'àrbitre va anul·lar de forma correcta un gol de Jonathan Sesma per fora de joc i, en el 18, el mateix jugador canari va perdonar l'empat a un amb un xut per sobre del travesser. Els homes de Víctor Espárrago van jugar amb atreviment i van posar en problemes el líder indiscutible de la Lliga, tot i enfrontar-se amb un rival situat a la zona de descens. De nou Jonathan Sesma, l'home més perillós del Cadis, va tenir a les seves botes l'empat, però el xut de rosca el va desviar Víctor Valdés de manera espectacular a córner. I abans del descans, Giuly va tenir l'última ocasió de perill de la primera part amb una mitja volta molt desviada.

En la represa, el Barça va continuar jugant a mig gas davant un Cadis que semblava abaixar els braços. Tot i el domini local, els blaugranes només van poder crear perill a pilota parada, primer amb una canonada de Deco fregant el pal i, després, Limia va refusar a córner un llançament de falta de Ronaldinho. El públic del Camp Nou va aprofitar l'ensopiment general per fer l'onada, però el gol de la sentència no va arribar. En el minut 61, González Vázquez va xiular un penal de Berizzo sobre Van Bommel. Eto'o va fer el llançament de la pena màxima en el seu intent d'assegurar-se el "pichichi", però Limia va endevinar la trajectòria de la pilota i va evitar que el 2-0 pugés al marcador.

Quan faltaven deu minuts pel final, Xavi va rebre una espectacular ovació del Camp Nou quan va entrar al terreny de joc en el lloc de Deco, sis mesos després de fer-se una greu lesió als lligaments del genoll. Amb el partit sense decidir, el Cadis va estirar línies en els últims minuts i a punt va estar de fer un bon ensurt en el minut 87. Víctor Valdés va demostrar els seus reflexos i va desviar amb la punta dels dits un cop de cap d'Oli que hauria significat l'empat a un. Ja en temps de descompte, Eto'o va tenir l'última ocasió del partit, però el camerunès va tornar a estar desencertat. Amb aquesta victòria per la mínima, el Barça suma 76 punts i podria ser campió avui si el València no guanya l'Alabès a Mestalla. Per la seva banda, el Cadis continuarà en zona de descens, a dos punts de la permanència.