El Barça sucumbeix contra el Manchester City en una segona part per oblidar a l'Etihad Stadium (3-1)

Un doblet de Gündogan i un gol de falta de De Bruyne han capgirat el gol inicial de Messi i donen aire al conjunt de Pep Guardiola, que suma la primera victòria de la seva història contra un Barça que es manté líder del grup

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona ha deixat passar una bona oportunitat de sentenciar la classificació matemàtica per als vuitens de final de la Lliga de Campions en perdre al camp del Manchester City (3-1). Els blaugrana s'havien avançat en el marcador per mitjà de Messi però han perdonat i han acabat sucumbint en una mala segona meitat. Un doblet de Gündogan i un gol de falta de De Bruyne han capgirat el resultat advers i donen aire a un City que suma la primera victòria de la seva història contra el Barça.

André Gomes ha estat finalment l'escollit per Luis Enrique per ocupar la baixa per lesió d'Andrés Iniesta a l'onze inicial del Barça a l'Etihad Stadium. En un partit amb un guió molt similar al del Camp Nou, el Manchester City ha sortit amb una forta pressió molt avançada per dificultar la sortida de pilota dels blaugrana. Els homes de Pep Guardiola han aconseguit d'inici el seu propòsit i han bolcat el joc ofensiu per la banda dreta, on Digne ha tingut molts problemes per aturar les internades d'Sterling. En el minut 11, el mateix Sterling ha vist la targeta groga per simular un penal d'Umtiti que semblava clar.

L'hongarès Viktor Kassai no ha xiulat la pena màxima en una acció polèmica molt protestada pels anglesos i deu minuts més tard, el Barça s'ha avançat en el marcador. En un contraatac conduït per Neymar molt mal defensat pel City, Messi no ha perdonat per fer el 0-1, el seu setè gol en tres partits a la Champions aquesta temporada.

Els anglesos han acusat el cop moral i el Barça, un equip molt més fet que el seu rival, s'ha fet l'amo i senyor del partit. Els blaugrana han dominat a plaer i han perdonat clares ocasions per fer el segon. I quan millor estava jugant el Barça, ha arribat l'empat del City. Una pèrdua de pilota de Sergi Roberto ha acabat als peus d'Agüero, que ha assistit a Gündogan per marcar a plaer tot sol al segon pal.

Una segona pal per oblidar

En l'inici de la represa el Barça ha sortit adormit i ha resussitat un City que ha començat a creure en la remuntada. La pressió asfixiant dels anglesos ha ofegat un Barça que ha patit de valent i que ha concedit excessives pèrdues de pilota. Una falta a la frontal de l'àrea després d'una nova errada ha permès el City capgirar el resultat advers. De Bruyne ha sorprès Ter Stegen amb un llançament que ha entrat pel pal que defensava el porter alemany.

El Barça no ha reaccionat i s'ha vist superat per un City crescut i liderat per un De Bruyne molt actiu en atac. En una acció aïllada, els blaugrana han pogut empatar però André Gomes ha estavellat la pilota al travesser quan ho tenia tot a favor per marcar. Només ha estat un miratge d'un Barça que amb el trident desconnectat i amb un mig del camp desorientat no ha trobat la fórmula per buscar com a mínim l'empat.

El partit s'ha posat encara més coll amunt quan en el minut 74, Gündogan ha fet el 3 a 1 després d'una deixada enrere amb les mans d'Agüero. Un gol que no hauria d'haver pujat al marcador però que ha fet justícia al millor joc dels anglesos. En una mala nit a l'Etihad Stadium, el Barça ha encaixat la primera derrota de la temporada a la fase de grups de la Champions però es manté com a líder en solitari del grup.