El Barça sua l'empat amb el PSG (1-1) i es classifica per a les semifinals de la Champions

El Barça va suar de valent la seva classificació per a les semifinals de la Champions. Els blaugrana van empatar 1-1 amb el PSG al Camp Nou i van passar gràcies al 2-2 de l'anada. Pastore va avançar els francesos i Pedro va salvar els catalans. Messi va començar a la banqueta, però va jugar els últims 30 minuts i va iniciar la jugada del gol de l'empat.

• ANÀLISI
  • Ricard Torquemada
    Per Ricard Torquemada
El Barça va suar de valent la seva classificació per a les semifinals de la Champions. Els blaugrana van empatar 1-1 amb el PSG al Camp Nou i van passar gràcies al 2-2 de l'anada. Pastore va avançar els francesos i Pedro va salvar els catalans. Messi va començar a la banqueta però va jugar els últims 30 minuts i va iniciar la jugada del gol de l'empat.

Vilanova va decidir no arriscar i Messi no va ser titular. Cesc va ocupar el seu lloc a la davantera i Adriano va fer parella de central amb Piqué. Inici prometedor del Barça amb un xut de falta de Xavi que va sortir fregant el pal. Però va ser un miratge.

Valdés, providencial

Els blaugrana no van tenir el control habitual del joc i la primera part va ser d'anades i tornades constants. El PSG va treure profit de les pèrdues de pilota del Barça i va convertir Valdés en protagonista. Fins a tres bones intervencions del de Gavà, que va salvar els locals. Lucas Moura, en dues ocasions (minuts 14 i 28), i Lavezzi (minut 24) van fer lluir el porter català.

Pastore fa el 0-1

La tònica no va canviar després del descans i, en el minut 50, Pastore va avançar els francesos en el marcador. Teva meva de l'argentí amb Ibrahimovic i rematada bombada per superar la sortida de Valdés. El 0-1 no va esperonar el Barça que només va inquietar Sirigu amb un xut desviat d'Alves.

Entra Messi

La lesió d'Adriano, que va veure la groga i es perdrà l'anada de les semifinals, va obligar Vilanova a fer dos canvis. En el minut 62 va entrar Bartra pel brasiler i Messi, ovacionat pel Camp Nou, va substituir Cesc.

Empata Pedro

El pla de rescat va tenir efecte i l'aparició de Messi va contagiar l'equip. En el minut 71, el crac argentí va iniciar la jugada de l'empat amb una passada interior sobre Villa, que va cedir la pilota a Pedro perquè el canari rematés a la xarxa. Premi immerescut per a un Barça poc inspirat.

Messi, molt minvat físicament, va fer el paper del Cid Campeador, que guanyava batalles un cop mort. Els blaugrana van patir fins al xiulet final la classificació per a les semifinals.