clàssic
Una imatge de l'últim entrenament del Barça abans del clàssic (EFE)
Futbol

El Barça s'obliga a superar la primera urgència de la temporada contra un Madrid que fa 32 partits que està invicte

El retorn d'Iniesta, la baixa de Bale i el recent escàndol fiscal de Ronaldo marquen un partit en el qual els blaugranes estan obligats a guanyar si no volen quedar despenjats a nou punts

Actualitzat

El FC Barcelona i el Reial Madrid es troben aquest dissabte (16.15) en un partit que presenta els papers dels dos equips intercanviats pel que fa a la temporada passada. En l'últim clàssic, tan sols fa vuit mesos, els blaugranes eren els líders de la Lliga i sabien que ho continuarien sent després del xoc, independentment del resultat. Ara és l'equip de blanc el que té aquesta certesa, i els locals, a sis punts, afronten la primera urgència del curs, per bé que Luis Enrique ha intentat fer veure que cap resultat no condicionarà el desenllaç del campionat.

El Madrid pot tenir raons per ser optimista. Zinedine Zidane no ha aconseguit que el seu equip faci un futbol vistós, però fa 32 partits que està invicte. I la perspectiva de deixar el màxim rival a 9 punts ha de ser un plus afegit de moral.

L'estat d'ànim del Barça és incert després dels últims empats, a casa contra el Màlaga (0-0) i amb la Reial Societat a Anoeta (1-1). Dos partits que han provocat dubtes sobre els plantejaments del tècnic, però que, tot i la mala imatge del conjunt, també deixen una lectura positiva: un triomf acostaria els culers a tres punts quan queden més de dos terços de la Lliga per jugar.

Els de Luis Enrique han passat un mes de novembre espès en molts partits, sense intensitat en la pressió ni ritme en el moviment de la pilota. Els rivals els han guanyat la possessió en moltes fases del joc. Al centre del camp s'ha enyorat el lideratge del capità, Andrés Iniesta, que es va lesionar fa sis setmanes a Mestalla.

Iniesta pot ser, precisament, la gran novetat del clàssic. Divendres va rebre l'alta mèdica, és la principal novetat de la convocatòria i podria ser titular. L'altre punt d'atenció pot ser Samuel Umtiti, que podria formar l'eix de la defensa al costat de Gerard Piqué. El francès, que fa dues setmanes que intenta superar problemes físics a causa de dues contusions, ja va reaparèixer amb bones sensacions dimecres passat a la Copa del Rei davant l'Hèrcules. Si torna a l'onze en Lliga, el perjudicat seria Javier Mascherano. És poc probable que l'argentí ocupi la posició de mig centre, el lloc d'un Sergio Busquets que no passa el millor moment.

La resta de l'equip seria l'habitual, començant per Marc-André ter Stegen a la porteria, que jugarà el primer clàssic després de la sortida de Claudio Bravo. Rakitic seria la tercera peça al mig, i, al davant, la presència del trident és obligada. Jordi Alba és la segona bona notícia per a la plantilla, en haver-se desfet de les molèsties amb què va acabar a Sant Sebastià. Jérémy Mathieu és l'únic home no disponible.

Per la seva banda, el Reial Madrid en té una de freda i una altra de calenta en el capítol d'altes i baixes. No pot comptar amb un jugador imprescindible com Gareth Bale, que en té per a tres mesos. Tampoc jugaran Danilo ni Toni Kroos. En canvi, recupera un jugador bàsic per a l'equilibri de l'equip com Casemiro. Zidane tornarà a afrontar un dilema de cara a l'onze titular: apostar per la contenció del brasiler o per la creativitat d'Isco. Tenint present que un empat al Camp Nou continuaria sent un resultat bo de cara a la classificació, ningú descarta que el tècnic recuperi l'opció conservadora.

Zidane té tota la resta de l'equip pràcticament decidida. Els titulars habituals van descansar en la jornada de Copa, i fins i tot té a disposició Sergio Ramos, que ha passat unes setmanes de baixa. A la defensa, l'haurien d'acompanyar Marcelo, Carvajal i Raphael Varane. Al mig, Modric és fix, i entre Casemiro, Isco, Lucas Vázquez i Kovacic es juguen les tres altres places. La davantera no lluirà la "BBC", sinó una doble punta formada per Benzema i Cristiano Ronaldo. Caldrà veure quin grau de concentració pot aconseguir el crac portuguès després que en les últimes vint-i-quatre hores ha estat acusat d'un important frau fiscal en diversos mitjans europeus.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut