Barça

El Barça s'oblida de la Lliga i ja pensa en Wembley a sis dies de la gran final

El Barça no es va entrenar aquest diumenge i encara amb optimisme els sis dies previs a la final de la Lliga de Campions, dissabte que ve. El proper entrenament és aquesta tarda, a les 19.00 a l'estadi. La sessió serà oberta als mitjans com a part del Media Open Day de la UEFA. Els blaugranes van guanyar a Màlaga per dos a tres amb gols de Bojan, Bartra i Afellay en un duel en què set titulars habituals van descansar. Ara, la gran preocupació per al Barça és saber si pot veure's afectat per l'erupció del volcà islandès Grímsvötn per viatjar a Londres. De moment, el club blaugrana manté el pla de viatge inicial.

Actualitzat
L'eliminatòria de semifinals de la Lliga de Campions davant el Reial Madrid de fa unes quantes setmanes i la final de la Champions, que disputarà el 28 de maig contra el Manchester United, han obligat l'equip a dosificar-se més del compte en aquesta recta final del campionat. Dissabte, Guardiola va presentar un onze inicial de circumstàncies. Tot i això, l'equip va saber competir i amb els tres punts aconseguits acaba la Lliga amb 96 punts, tres menys que els de la temporada anterior, però que el mateix Guardiola creu que són "una barbaritat".

Les millors xifres dels blaugranes en el campionat tenen nom propi però per sobre de tot destaca el treball col·lectiu. El Barça ja té un nou rècord en la història de la Lliga, amb els catorze triomfs aconseguits en camp contrari. A més, els de Pep Guardiola, per tercer any consecutiu, han estat l'equip menys golejat de la competició. Així, Víctor Valdés guanya el quart Zamora de la seva carrera esportiva, amb la segona millor mitjana de gols encaixats de la història de la Lliga: 0,50 (amb 16 gols encaixats en 32 partits jugats). Tot i no ser l'equip més golejador, els de Pep Guardiola han arribat a una fantàstica marca de 92 gols. Leo Messi, amb 31 gols i 19 assistències, ha estat un any més el referent i el màxim exponent de la fam competitiva del Barça.

Els blaugranes començaran la recta final de la preparació per a la final aquesta tarda, amb un entrenament on s'haurà de veure l'evolució dels lesionats Milito, Puyol i Jeffren. Guardiola espera poder comptar amb la plantilla al complet, tot i que s'haurà de veure l'evolució de Jeffren. El canari va haver de ser substituït a Màlaga, amb una sobrecàrrega als isquiotibials de la cama esquerra. Pep Guardiola i Leo Messi parlaran davant la premsa en l'anomenat Media Day, previ a la final del dia 28 de maig.

El Barça manté el pla inicial de viatge

Davant l'erupció del volcà islandès Grímsvötn, responsables del Barça han fet gestions per descartar qualsevol incidència que pugui afectar el desplaçament de l'equip a Londres, previst per dijous a la tarda. De moment, el Barça manté el pla de viatge inicial. Els responsables del club blaugrana estan a l'expectativa i esperen tenir més dades sobre l'evolució de l'erupció i els seus efectes en l'espai aeri europeu per decidir si s'ha de buscar un pla de viatge alternatiu per anar-hi. La temporada passada el Barça va haver de desplaçar-se en autocar a Milà per jugar les semifinals contra l'Inter per culpa dels efectes de l'erupció d'un altre volcà islandès. De moment, el Barça manté el viatge en avió de dijous a la tarda per afrontar la final de la Champions a Wembley.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut