El Barça s'imposa a la Sampdoria tot i les errades defensives i s'emporta la 51a edició del Trofeu Joan Gamper (3-2)

El Barça ha sumat una victòria amb gols de l'uruguaià i dos de l'argentí però ha tornat a donar gaires facilitats defensives a una Sampdoria que ha pogut maquillar la derrota amb dianes de Muriel i Bubimir

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona s'ha proclamat campió de la 51a edició del Trofeu Joan Gamper després d'imposar-se a la Sampdoria per 3 a 2 amb un gol de Luis Suárez i dos de Messi. Els blaugranes, que han estavellat dues pilotes als pals, han pogut golejar el seu rival, però dos errors defensius han permès als italians maquillar la derrota.

Lucas Digne ha estat l'únic dels quatre nous fitxatges del Barça que Luis Enrique ha inclòs a l'onze titular. Els blaugrana han anat per feina des de bon principi i als dos minuts ja ha avisat la Sampdoria amb un cop de cap d'Arda Turan que ha aturat Viviano amb bons reflexos. El porter italià no ha pogut fer res 13 minuts més tard. Iniesta ha passat la pilota a Messi, que dins de l'àrea ha assistit de xilena Luis Suárez. L'uruguaià només ha hagut d'empènyer la pilota per fer l'1 a 0 amb una gran combinació de dos dels tres cracs del trident blaugrana en absència de Neymar.

Quatre minuts més tard li ha arribat el torn a l'argentí. Rakitic ha fet la centrada i Messi s'ho ha fet tot sol. Control orientat amb el pit i retallada sense gairebé tocar la pilota amb una finta que ha deixat Vivino assegut sobre la gespa. Una nova genialitat del 10 per fer pujar el 2 a 0, una acció molt aplaudida per un públic farcit de turistes.

La Sampdoria ha volgut deixar clar que no ha vingut a Barcelona de turisme. Els italians han aprofitat una errada blaugrana en la sortida de la pilota i Muriel ha reduït distàncies. Però Messi, poc després de la mitja hora de joc, ha tornat a aparèixer per marcar el 3 a 1 amb un impecable llançament de falta fent inútil l'estirada del porter.

Dos pals i un error defensiu

En la represa, els nombrosos canvis no han variat el clar domini blaugrana, però els homes de Luis Enrique no han estat encertats en els últims metres. Arda Turan, molt més actiu que en altres partits, ha estavellat un xut al travesser i Denis Suárez també s'ha topat amb el pal. El Barça ha perdonat en excés i just després que Messi deixés el terreny de joc en el minut 75, en el 77, la Sampdoria ha maquillat la derrota fent el definitiu 3 a 2 obra de Budimir, que ha aprofitat una nova errada defensiva dels blaugrana.

Messi, que ha estat nomenat millor jugador del partit, ha vist des de la gespa com Iniesta ha aixecat el trofeu que acredita el Barça com a campió del Gamper en 39 de les 51 edicions disputades. Després d'aquesta última prova, el Barça afrontarà diumenge que ve el primer partit oficial de la temporada, l'anada de la Supercopa d'Espanya contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán.