El Barça s'ha d'arremangar per arrencar una ajustada victòria a l'Sporting de Portugal (0-1)

El joc intens i contundent dels portuguesos ha provocat dificultats en els blaugranes per arrencar la victòria al José Alvalade

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Barça ha superat l'Sporting de Portugal en la segona jornada de la Lliga de Campions (0-1) i ja fa 30 anys que el FC Barcelona no perd contra un equip portuguès. Entrades gairebé esgotades a l'estadi José Alvalade per veure jugar Messi, Luis Suárez i tots els altres cracs d'Ernesto Valverde.

Els portuguesos han sortit molt endollats, pressionant molt amunt i recorrent el camp d'extrem a extrem per no cedir la pilota als blaugranes en cap moment. Els jugadors de Jorge Jesus han sabut incomodar el Barça, amb un destacat i motivat Mathieu que s'ha esforçat per interceptar totes les pilotes que han passat davant dels seus peus i a tallar el joc generat pels que van ser fins la temporada passada els seus companys de vestidor.

Tres minuts després del descans, però, el Barça s'ha avançat en el marcador amb un gol en pròpia porta de Coates. Leo Messi ha xutat una falta des de molt lluny, Luis Suárez ha rematat de cap, però la pilota ha rebotat contra el jugador de l'Sporting, que, en lloc de refusar, l'ha empès fins al fons de la porteria (0-1).

Bruno Fernandes ha tingut l'empat a tocar quan ha encarat Ter Stegen en una pilota que els portuguesos han robat, però el porter alemany ha posat la mà per rebutjar un gol que bona part de l'estadi ja cantava. L'Sporting de Portugal ha multiplicat la pressió davant d'un Barça que s'ha replegat en defensa donant per bona la victòria per la mínima.

Ple de victòries en partit oficial del Barça d'Ernesto Valverde, vuit de vuit, i segon triomf a la Champions. Amb sis punts, el Barça es posa líder en solitari del seu grup.