El Barça s'exhibeix en una gran segona part al Villamarín i s'alllunya a 11 punts de l'Atlètic de Madrid (0-5)

El crac argentí, amb dos gols i dues assistències, ha liderat el triomf blaugrana amb una nova exhibició que referma el liderat del conjunt d'Ernesto Valverde

Xavi LemusActualitzat

El FC Barcelona ha fet un pas més per adjudicar-se el títol de lliga. El conjunt blaugrana s'ha imposat al Benito Villamarín per 0 a 5 contra un Betis que ha resistit a la primera part, però que en la segona s'ha hagut de rendir davant l'exhibició de Leo Messi, que ha liderat el triomf del seu equip amb dos gols i dues assistències. Luis Suárez, amb un doblet, i Rakitic han arrodonit la victòria dels homes d'Ernesto Valverde, que es refermen en el liderat i s'allunyen a 11 punts del seu immediat perseguidor a la classificació, l'Atlètic de Madrid.

Valverde ha apostat d'entrada novament per André Gomes al mig del camp i també amb una posició més avançada de Sergi Roberto. El lateral dret titular era el portuguès Semedo. El primer temps mostrava un Barça dominador del joc i la possessió, però sense generar gaire perill sobre la porteria del Betis. Tot i això, Messi i Sergi Roberto han gaudit d'un parell d'opcions per marcar. Els andalusos es defensaven com podien i, amb la permissivitat de l'àrbitre Jaime Latre, que els ha perdonat targetes grogues força clares. La nota negativa era la lesió de Vermaelen. En el minut 39 era substituït. El belga portava 13 partits jugant a gran nivell. Al descans, el marcador continuava sent el zero a zero inicial.

Però com ja és habitual, el Barça treballa el partit durant el primer període per treure el rèdit durant el segon. Així, un contracop permetia a Rakitic obrir el marcador. El zero a un donava peu a un autèntic festival de joc i de gols dels blaugranes. El tàndem Messi-Suárez ha destrossat la defensa del Betis i ells dos solets han fet els altres quatre gols fins a tancar el zero a cinc final. Partit descomunal dels homes de Valverde en el segon temps. Victòria de mèrit i de prestigi i cop d'efecte a la lliga, cada cop més a prop del Camp Nou.