El Barça s'exhibeix a Londres però acaba empatant 2-2 contra l'Arsenal

Els partits duren 90 minuts. El Barça va comprovar a l'Emirates Stadium aquesta màxima del futbol. Els de Guardiola van jugar 70 minuts d'antologia en què dominaven per 0-2 amb dos gols d'Ibrahimovic, però en podien haver fet una dotzena. Les aturades d'Almunia van donar vida als "gunners", que van acabar empatant 2-2 en l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. Walcott va retallar diferències i Cesc, de penal, va segellar el marcador definitiu. Piqué i Puyol, que va veure la vermella, es perdran la tornada. Extraordinari partit del Barça, bon resultat, però curt pels mèrits que van fer els blaugranes.

Thierry Henry va veure des de la banqueta l'exhibició del Barça a la primera part. Vendaval blaugrana que, només en el primer quart d'hora, ja hauria pogut decidir el partit. Almunia ho va evitar. Primer amb un xut de Busquets. Poc després en un llançament de Messi des de la frontal. Ibrahimovic també es va trobar el porter de l'Arsenal en el camí cap al gol.

Domini aclaparador del Barça, que va ofegar l'Arsenal gràcies al 71% de possessió de pilota abans del descans, però que va ser incapaç de transformar en gol les nombroses ocasions de què va disposar. Entre Almunia i la defensa ho van evitar. L'únic xut dels anglesos en els primers 45 minuts va ser un llançament de Nasri que va sortir fregant el pal. Cesc va veure la groga per una entrada a Busquets i es perdrà, per sanció, el partit del Camp Nou.

Tota l'efectivitat que havia faltat al Barça fins a aquest moment la va recuperar de cop en la represa. Només s'havien jugat 23 segons quan Ibrahimovic va avançar els blaugranes. L'Arsenal podia haver empatat en una rematada de Bendtner que Valdés va treure providencialment. I en una jugada similar a la del 0 a 1, Ibrahimovic va fer el segon i semblava encarrilar no només el partit, sinó l'eliminatòria.

Però la sortida de Walcott al camp ho va canviar tot. En la seva primera intervenció, guanya l'esquena a Maxwell i supera Valdés per baix. Messi va tenir l'opció de fer l'1 a 3 però, un altre cop Almunia, el millor de l'Arsenal, ho va evitar.

Una de les imatges de la nit va ser quan Henry va substituir Ibrahimovic. Ovació per al francès, que continua sent un ídol a Londres. El partit es va acabar complicant per al Barça en una acció de Puyol sobre Cesc. L'àrbitre va xiular penal i va expulsar el central, que no podrà jugar la tornada, igual que Piqué, que també va veure una groga. Cesc va transformar el penal i va donar vida a un Arsenal que semblava tocat i enfonsat.