El Barça s'estrena a la Lliga amb una plàcida victòria al camp del Racing de Santander (0-3)

El Barça no va trobar a faltar gens Zlatan Ibrahimovic en la seva estrena a la Lliga. Mentre el suec assistia a San Siro al debut del seu nou equip, els excompanys van iniciar el campionat amb una victòria incontestable al camp del Racing de Santander (0-3). Messi, amb una magistral vaselina, va inaugurar el marcador en el minut 2 i Iniesta va fer el segon amb una vaselina encara més llunyana i al primer toc, sense deixar caure la pilota. Abans del descans, Valdés va aturar un penal a Tchité i a la represa David Villa, de cap, va culminar la plàcida victòria del Barça i es va estrenar com a golejador blaugrana en partit oficial. El campió va repetir el mateix resultat en l'inici de la temporada passada i segueix demostrant una gran superioritat sobre els rivals.

Xavi-Iniesta-Messi, els tres petits amb més talent del Barça, associats i de quina manera en el debut a la Lliga. Una garantia d'espectacle per a un campió que ha començat la temporada com l'any passat, golejant i amb el mateix marcador: 0-3. Quan encara no hi era tothom, al Sardinero el campió ja guanyava amb el gol de Messi en el minut 2. Subtil el toc final de l'argentí amb la cama dreta, i de traca i mocador el que Iniesta intueix primer i executa després. El manxec, de primera i sense que la pilota toqui a terra, va fer el 0-2 a la mitja hora de joc.

Arrenca bé Iniesta la temporada després d'una campanya marcada per les lesions i continua impecable Valdés, que va aturar de manera espectacular un penal que no era de Maxwell i que podria haver posat els locals en el partit.

Un altre que es va sumar a la causa des del principi és David Villa. A l'asturià li van anul·lar un gol en la primera part, en va fer un altre que sentenciava el partit i va demostrar una entesa absoluta no només amb Xavi i Iniesta, companys de selecció, sinó amb Leo Messi. Desenganyat com està amb Ibrahimovic, això és el que més valora Guardiola, que Villa marqui i que ho faci en total sintonia amb els que l'envolten.

Puyol finalment no va jugar per molèsties i Xavi ho va fer només 45 minuts per precaució. Amb una plantilla justa d'efectius, la norma de Guardiola és protegir uns jugadors que vol dosificar al màxim, sobretot després del Mundial. Tot plegat, un debut immillorable i que demostra que el Barça carbura com una màquina ben engreixada. El camí cap al tercer títol consecutiu de Lliga tot just ha començat.