El Barça s'estavella contra la defensa de l'Olympiacos i no pot certificar la classificació per als vuitens de final (0-0)

El conjunt d'Ernesto Valverde no ha passat de l'empat sense gols contra l'Olympiacos, un resultat que deixa els blaugrana com a líders de grup amb 10 punts en quatre jornades, però sense el pas matemàtic als vuitens de la Champions

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona haurà d'esperar per certificar l'accés matemàtic als vuitens de final de la Lliga de Campions. El conjunt d'Ernesto Valverde ha estat incapaç de perforar l'ordenada defensa de l'Olympiacos i no ha passat de l'empat sense gols que deixa els blaugrana com a líders de grup amb 10 punts en quatre jornades.

Com era de preveure, el Barça ha monopolitzat el control de la pilota i ha dominat clarament la primera part però ha estat incapaç de batre la muralla grega. L'Olympiacos, ben ordenat defensivament, ha pogut contenir l'ofensiva dels blaugrana, que han disposat de quatre ocasions clares per inaugurar el marcador abans del descans.

Denis Suárez, una de les novetats de l'onze titular, ha vist com li anul·laven un gol al minut 17 per un fora de joc anterior. Luis Suárez també ha avisat amb un xut desviat i Messi s'ha topat dues vegades amb les bones aturades del porter Proto.

L'Olympiacos ha buscat sorprendre en algun tímid contraatac i només ha creat perill en dues jugades aïllades. Primer un malentès entre Ter Stegen i Umtiti ha estat a punt d'acabar malament per als blaugrana i després Fortounis ha posat a prova el bon moment de forma de porter alemany. I just abans del descans, Valverde s'ha vist obligat a fer el primer canvi per la lesió muscular de Sergi Roberto, que ha hagut de deixar el seu lloc a Gerard Deulofeu.

Luis Suárez, sense encert

En la represa, el domini del Barça s'ha mantingut però el seu joc ha estat poc profund i massa lent i previsible. Amb una circulació de pilota gens fluïda, l'Olympiacos ha seguit defensant-se amb ordre per aturar les escomeses ofensives dels blaugranes. En el minut 62, el Barça ha tingut l'ocasió més clara per desfer la igualada inicial. Luis Suárez no s'ha atrevit a xutar quan ho tenia tot a favor per marcar i ha cedit a Messi, que ha rematat fregant el pal.

Luis Suárez ho ha intentat de totes les maneres però ha demostrat que continua barallat amb el gol. L'uruguaià ha desaprofitat bones ocasions per marcar, la més clara una vaselina després d'una gran assistència de Messi que s'ha estavellat al travesser. El setge del Barça en els últims minuts no ha trobat el gol i l'empat inicial ha estat inamovible, un resultat que l'afició local ha celebrat com si fos una victòria.

La Juve empata a Lisboa

La Juventus de Torí ha arrencat un empat al camp de l'Sporting de Portugal que la manté com a segona de grup a tres punts del Barça. Els portuguesos s'han avançat en el marcador amb un gol de Bruno César però Higuaín ha establert l'empat definitiu. En la pròxima jornada, el campió italià rebrà els blaugrana amb el liderat de grup en joc.