El Barça s'estavella contra el mur del Màlaga i cedeix dos punts al Camp Nou (0-0)

L'equip de Luis Enrique, sense Messi ni Luis Suárez, ha estat incapaç de fer cap gol a l'equip andalús, que ha tingut un heroi en la figura del porter Kameni

Quim RobertActualitzat

El Barça no ha pogut batre el Màlaga al Camp Nou (0-0), i ni tan sols ha estat capaç de fer un gol davant un rival que s'ha tancat a la seva àrea els noranta minuts i que ha tingut en el porter Kameni el seu jugador més destacat, principalment en la segona part, quan els blaugranes han tingut més ocasions.

La baixa d'última hora de Messi ha trastocat els plans inicials de Luis Enrique. Sense l'argentí i sense Suárez, sancionat, el trident s'ha quedat amb una única punxa, la de Neymar, però el brasiler ha estat incapaç d'assumir el lideratge que s'espera d'ell en ocasions com aquesta.

El Barça ha quedat atrapat en la teranyina defensiva que ha plantejat el Màlaga des del primer minut. Molt control, molta possessió però poca velocitat de pilota, i això ha convertit els blaugrana en un equip previsible i fàcil de neutralitzar per part dels andalusos. Sergi Roberto, per la banda dreta, ha estat qui més forat ha trobat. Amb aquest panorama, poques ocasions de gol abans del descans. Això sí, dues de molt clares. Una rematada de Piqué, que ha reaparegut després de la lesió, i una altra de Rafinha. Tots dos s'han trobat amb un Kameni esplèndid que ha mantingut la tradició de ser el millor del seu equip en els partits que juga al Camp Nou.

Ni el descans, ni els retocs tàctics de Luis Enrique, ni els canvis –Alba ha entrat a la segona part buscant més profunditat en banda esquerra– han servit per millorar. El Màlaga, fins i tot, s'ha atrevit a posar la por al cos al Camp Nou en un contra un amb Ter Stegen que Juancar ha enviat miraculosament fora.

L'expulsió de Llorente per una duríssima falta a Neymar quan encara faltaven 23 minuts pel final no ha estat aprofitada pels blaugrana. Últim quart d'hora a la desesperada, amb Piqué de davanter centre intentant aprofitar que el Màlaga s'ha desendreçat amb la inferioritat. El Barça ha empès de valent i, fins i tot, Piqué ha marcat un gol legal que l'àrbitre ha anul·lat per un fora de joc inexistent. No hi ha hagut manera.

El Màlaga s'ha dedicat el tram final a perdre tot el temps possible, i Kameni, en l'últim suspir, ha evitat un gol cantat de Neymar que hauria emmascarat el que ha estat un mal partit dels barcelonistes. Al Barça, per enèsima vegada, se li ha tornat a entravessar la tornada de seleccions.