El Barça sentencia l'Athletic en una gran primera part i s'acosta al títol de lliga (2-0)

Paco Alcácer i un estel·lar Messi han fet els gols del triomf del conjunt d'Ernesto Valverde, que té el títol a tocar quan falten nou jornades per al final del campionat

Xavi LemusActualitzat

El Barça ha sumat una nova victòria a la Lliga que l'acosta encara més al títol. L'Athletic, que no travessa un bon moment, ha sortit al Camp Nou sense els seus dos davanters més perillosos: Aduriz i Williams. Ziganda els ha donat descans d'entrada conscient que puntuar davant l'equip de Valverde era molt complicat i els necessitàra per compromisos posteriors.

La primera part dels blaugranes ha estat un allau de joc i ocasions, amb Messi omnipresent i en un estat de forma esplèndid. En tan sols 15 minuts ha estat el protagonista de cinc accions de perill i ell mateix ha encetat la jugada de l'un a zero amb una passada a Jordi Alba que ha fet d'assistent de Paco Alcácer. El valencià ha ocupat el lloc del sancionat Luís Suárez i ha encertat en la primera rematada a porteria que ha tingut.

Els blaugranes han continuat posant setge sobre la porteria de Kepa, el més destacat dels bascos durant el primer temps. I als 25 minuts era Dembelé, també titular, qui a punt estava de marcar. Una definició amb premi que sí que ha tingut Messi en el minut 29, ha rebut tot sol a la frontal de l'àrea i amb un xut potent enviava la pilota al fons de la xarxa.

L'Athletic semblava condemnat a la golejada davant d'un Barça intractable. Així abans d'arribar al descans, Coutinho, en una jugada amb màgia, estavellava la pilota al travesser i, posteriorment, Paulinho enviava un fort xut al pal. Amb dos a zero, curt pels mèrits dels catalans, enfilaven el camí dels vestidors.

Davant aquest escenari, Ziganda ha fet entrar Iturraspe per Beñat, un canvi que ha revifat el seu equip i li ha donat equilibri. Els segons 45 minuts han estat molt diferents, el Barça ha perdut molta pistonada i ha afluixat el ritme. Mentre que els bascos han passat a dominar, això sí, sense disposar de grans ocasions de gol. De fet, la més clara de totes ha estat a les acaballes a peus de Messi. No ha arribat el tercer gol barcelonista, però no ha estat cap peatge en el camí cap el triomf. Els 3 punts eren pels de Valverde, líders sòlids del campionat, restant jornades per aixecar la copa de campions.