Lliga de Campions

El Barça s'enfrontarà a l'Stuttgart als vuitens de final de la Lliga de Campions

El Barça ha tingut la sort de cara en el sorteig dels vuitens de final de la Lliga de Campions, que s'ha celebrat a Nyon. Els blaugranes s'enfrontaran a l'Stuttgart alemany, un dels rivals més assequibles del bombo, en un duel que suposarà el retorn del bielorús Aleksandr Hleb al Camp Nou. L'anada es jugarà el 23 de febrer a Alemanya i la tornada, al Camp Nou, serà el 17 de març. La resta d'eliminatòries són les següents: Olympiacos-Girondins de Bordeus, Inter de Milà-Chelsea, Bayern de Munic-Fiorentina, CSKA de Moscou-Sevilla, Olympique de Lió-Reial Madrid, Porto-Arsenal i Milan-Manchester United.

Actualitzat
El FC Barcelona s'enfrontarà a l'Stuttgart en els vuitens de final de la Lliga de Campions. Serà el retorn al Camp Nou d'un vell conegut de l'afició blaugrana, Aleksandr Hleb. En principi l'equip alemany és un dels més assequibles que han entrat en el sorteig que s'ha celebrat aquest dissabte a Nyon, a Suïssa.

Barça i Stuttgart s'han enfrontat només un cop a la Champions: va ser la temporada 2007-2008, en la lligueta de grups i amb un resultat favorable per als blaugranes, que van guanyar els dos partits. Aquest any, les eliminatòries es jugaran en quatre setmanes i no en dues com fins ara. Els partits d'anada es jugaran el 16, 17, 23 i 24 de febrer i els de tornada el 9, 10, 16 i 17 de març. Les dates encara s'han de confirmar.

L'Stuttgart, un rival en hores baixes

L'Stuttgart ha acompanyat el Sevilla als vuitens de final europeus com a segon de grup, amb 9 punts. Els de Manolo Jiménez els van golejar a domicili, 1-3, però després van ser capaços d'empatar al Sánchez Pizjuán. Les úniques dues victòries les va aconseguir a casa davant els enemics més dèbils, el Rangers i l'Unirea romanès.

El Barça ja va topar amb l'Stuttgart, fa dues temporades, en la lligueta prèvia, i se'n va sortir molt bé. 0-2 en el partit d'anada, amb gols de Puyol i Messi, i dues lesions inesperades: la de Márquez i posteriorment la de Puyol, que havia substituït el mexicà. En el partit de tornada, 3-1, amb dianes de Giovanni, Eto'o i Ronaldinho.

Aquesta eliminatòria serà la retrobada d'Aleksandr Hleb amb el Barça. El bielorús continua sense recordar el jugador desequilibrant de l'etapa a l'Arsenal, però sí que ha deixat, amb l'Stuttgart, algun gol per recordar. El mal moment de l'equip alemany també ha afectat veterans, com el porter Jens Lehmann. Als 40 anys, és més notícia per les seves accions antiesportives o anecdòtiques que no pas per la seva feina sota els pals.

L'Stuttgart l'entrena ara el suís Christian Gross, després que fa poc van destituir Markus Babbel. Gross intenta fer més regular un equip desorientat, que porta mesos sense trobar el seu joc. En la Bundesliga es troba perillosament a prop de la zona de descens, quinzè a 19 punts del líder, i en la Champions li ha tocat la pitjor parella de ball.

Inter-Chelsea i Milan-Manchester, duels estrella

Aquests són els altres aparellaments dels vuitens de final. A més de l'Stuttgart-Barça, amb la tornada al Camp Nou, el Reial Madrid s'enfrontarà a l'Olympique de Lió. Al Sevilla li tocarà passar fred, ja que haurà de viatjar a Moscou, on l'espera el CSKA. El Bayern de Louis van Gaal se les haurà amb la Fiorentina, i l'Olympiacos, amb el Girondins de Bordeus. Un dels aparellaments estrella és el de l'Inter amb el Chelsea, Mourinho contra el seu exequip. El Porto jugarà contra l'Arsenal i el Milan contra el Manchester United, en un altre dels duels més atractius d'aquests vuitens.
Anar al contingut