Messi no s'ha entrenat amb el grup el dia abans del partit contra el Villanovense (EFE)
Futbol

El Barça s'enfronta a les seves idees amb la visita de la Reial Societat d'Eusebio

L'equip donostiarra porta vint temporades perdent al Camp Nou, però arriba amb l'ànim renovat per nou tècnic a la victòria a Sevilla de l'última jornada

Actualitzat

El FC Barcelona rep la Reial Societat aquest dissabte al Camp Nou (16.00), en un xoc que enfronta des de les banquetes dos vells amics, Luis Enrique i Eusebio Sacristán, que posaran sobre el camp dues idees pràcticament idèntiques de jugar a futbol. La principal diferència rau en la taula de classificació: els blaugranes ho fan des del lideratge i el conjunt basc en fugida de les posicions baixes.

El Barça arriba al partit després de golejar el Madrid (0-4) i el Roma (6-1), fer-se fort en el lideratge i afrontar ja l'últim mes de desembre amb l'objectiu de consolidar la primera posició, liquidar l'últim partit –irrellevant-  de la Lliga de Campions i mirar cap al Mundial de Clubs. Tot això amb la bateria carregada per la recuperació de jugadors com Ivan Rakitic, Andrés Iniesta i Lionel Messi.

Rep una Reial que porta vint anys sense treure res de bo del Camp Nou. Des de l'empat (1-1) de la temporada 1994-95, tot el que ha obtingut han estat derrotes, amb tres golejades en les últimes cinc visites (5-0, 2010-11; 5-1, 2012-13, i 4-1, 2013-14).

L'any passat el Barça va guanyar 2 a 0, en l'antepenúltim partit de Lliga, l'anterior a la determinant visita de l'equip de Luis Enrique al camp de l'Atlètic del Madrid, on un solitari gol de Messi (0-1) va donar als culers el títol de Lliga.

La visita de la Reial i d'un vell conegut a can Barça com és Eusebio (exjugador, exajudant del primer equip i extècnic de l'equip filial) genera un esperat recel per dos motius: perquè ha recuperat el bon ànim de l'equip amb l'última victòria davant el Sevilla (2-0), després d'haver implantat importants modificacions en l'onze, i per tractar-se d'un preparador que coneix fil per randa el que es cou al vestidor blaugrana.

Els problemes físics que ha arrossegat Sergi Roberto el releguen aquest cap de setmana a un descans, mentre que Luis Enrique pot recuperar Iniesta, que no va jugar contra el Roma, i Javier Mascherano, també absent dimecres després d'haver-se lesionat a Madrid, ha rebut l'alta aquest mateix dissabte al matí. Bartra i Vermaelen també han entrat a la llista.

Serà dubte Sergio Busquets, que ja va ser substituït per Samper contra el Roma i és un dels jugadors que més minuts càrrega aquesta temporada.

Mentrestant, davant, el trio ofensiu (Messi, Suárez i Neymar) tornarà a ser la clara aposta d'un Barça que viu del gol d'aquest petit grup d'atacants, que acumula un encert davant la porteria rival que no té comparació.

La Reial Societat, amb molta moral després del triomf contra el Sevilla, buscarà almenys no caure derrotada al Camp Nou en un partit que es perd Asier Illarramendi per sanció. L'exmadridista sol ser vital per als donostiarres, que depenen del seu cervell per iniciar des del mig camp el joc ofensiu.

Eusebio, que s'estrenarà com a entrenador de Primera Divisió fora de casa i ho farà en un feu que coneix bé com a jugador i com a tècnic, no podrà comptar, a més, amb el brasiler Jonathas ni amb el migcampista David Zurutuza, tots dos lesionats. Markel Bergara també és baixa d'última hora per una estrebada muscular a la cuixa dreta.

S'esperen canvis en l'onze inicial respecte a l'equip que va batre el Sevilla, ja que Carlos Vela podria entrar en el lloc de Bruma, i Esteban Granero en el d'Illarramendi. Diego Reyes, absent la passada jornada per decisió tècnica després de tornar d'una concentració amb Mèxic, és dubte.

El perill realista tornarà a ser Imanol Agirretxe, que viu la seva millor temporada: ha fet 9 gols fins ara, amb la qual cosa es destaca tercer en la classificació del Pichichi, només superat per Suárez i Neymar.

Anar al contingut