El Barça s'emporta el clàssic contra el Reial Madrid (2-1) i amplia l'avantatge al capdavant de la Lliga BBVA

El conjunt blaugrana sobreviu al domini madridista en el primer temps i segella el triomf amb dianes de Mathieu i Suárez

El Barça ha derrotat per 2-1 el Reial Madrid en el partit corresponent a la 28a jornada de la Lliga BBVA. Mathieu i Suárez han fet estèril el gol de Cristiano Ronaldo i han permès a l'equip blaugrana ampliar l'avantatge al capdavant de la classificació fins als quatre punts.

Luis Enrique ha decidit no arriscar amb Sergio Busquets, i Mascherano ha tornat a jugar com a migcentre. El Reial Madrid ha estat millor durant tota la primera meitat però li ha faltat encert en la rematada. Cristiano Ronaldo, en el minut 12, ha rematat al travesser una pilota centrada per Benzema.

Mathieu marca i Ronaldo replica

En la primera rematada del Barça entre els tres pals, Mathieu, de cap, ha obert el marcador. El gol ha fet mal als "merengues" i Neymar podria haver fet el 2 a 0, però la seva rematada, fluixa i centrada, l'ha parada Casillas. En la jugada immediatament posterior, combinació fantàstica entre Modric, Benzema i Cristiano Ronaldo, que el portuguès no ha desaprofitat.

Mateu Lahoz encerta en les jugades polèmiques

Bona nota per l'actuació de l'àrbitre Mateu Lahoz. Abans del descans, groga per Cristiano Ronaldo per simular un penal i gol ben anul·lat a Bale per fora de joc previ de Cristiano Ronaldo.

Els de Luis Enrique encara han sortit ben parats del desgavell blaugrana del primer temps, perquè Bravo ha desviat a córner un xut llunyà de Cristiano Ronaldo. En l'acció següent, Bale, dins l'àrea petita, ha xutat massa creuat.

El gol de Suárez ho canvia tot

Benzema ha tornat a fer lluir Bravo en la primera acció destacable del segon temps, però el guió del matx ha canviat completament en el minut 56. Passada llarga d'Alves, control extraordinari de Suárez i rematada creuada de l'uruguaià per fer el 2 a 1. Extàsi al Camp Nou, que ha presentat la millor entrada de la temporada (98.760 espectadors).

El Madrid s'ha desfet, però Neymar, en dues ocasions, i Messi han perdonat el tercer gol blaugrana. En el tram final, ha tornat a aparèixer Bravo per evitar un gol de Benzema, i Casillas ha negat dos gols cantats a Jordi Alba i Messi.