El Barça s'embutxaca la 28a Copa del Rei a la pròrroga en un partit èpic (2-0)

El Barça supera el Sevilla en el temps extra (2-0) en un partit marcat per l'expulsió de Mascherano a la primera part i la lesió de Suárez a la segona. Tots dos equips han arribat al temps extra amb 10 jugadors i a la pròrroga el Barça ha fet els dos gols, un de Jordi Alba i un altre de Neymar

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El Barça s'enfrontava amb el Sevilla al Vicente Calderón amb un únic objectiu, guanyar el seu 28è títol de Copa d'Europa per fer el doblet, i mantenir-se com l'equip que més Copes ha guanyat. El partit, molt dur i accidentat, no s'ha resolt fins la prórroga a la que tots dos equips han arribat amb un jugador menys. Al final, els blaugrana s'han emportat el títol amb un golàs de Jordi Alba assistit per Messi al minut 97 (1-0) i un altre de Neymar (2-0) al minut 122.

Tots dos equips han començat el partit amb molta calma. El FC Barcelona amb la possessió a la butxaca durant els primers minuts i sense precipitar-se esperant veure com se situava el Sevilla. La primera oportunitat del Barça ha estat de Luis Suárez, que assistit de cullera per Iniesta no l'ha engaltat bé de cara a porteria (7').

El tècnic asturià ha decidit innovar fent jugar Busquets de tercer central, a la dreta, i amb Piqué al mig davant d'un Sevilla que ha començat a generar més perill a mesura que passaven els minuts. Al minut 18, la més clara dels andalusos:  Vitolo fa un passi enrere i Coke, amb l'esquerra, fa un xut desviat a la porteria de Ter Stegen.

Al minut 36, la jugada polèmica del partit, que ha canviat el guió de la final de Copa. El FC Barcelona s'ha quedat amb un efectiu menys quan l'àrbitre ha expulsat Mascherano amb vermella directa per falta a Gameiro. El jugador del Sevilla es plantava davant de Ter Stegen i Mascherano l'afaga per la samarreta i el fa caure. Ter Stegen ha hagut de fer una gran parada per aturar el xut de falta directa de Banega, que anava directe a l'escaire de la porteria blaugrana.

Tot i jugar amb 10, el Barça ha tingut una nova ocasió de marcar abans del descans, amb una rematada de cap de Piqué després d'una sacada de córner (minut 43). Al descans, empat a zero i la final oberta després d'un primer temps molt tàctic amb domini blaugrana, però amb un Sevilla molt tancat i sense ocasions de gol clares per a cap equip.

Luis Enrique ha esperat a la represa per fer els canvis pertinents després de l'expulsió de Mascherano. Rakitic ha estat el jugador sacrificat i Mathieu ha entrat al terreny de joc amb la idea de mantenir la defensa ben forta i conservar el trident. El Sevilla ha tingut la primera oportunitat de la segona part i la més clara del partit, al minut 50, quan Ever Banega, tot sol, envia la pilota al pal.

Quan semblava que les coses no podien anar pitjor pel Barça, Suárez ha caigut lesionat i s'ha hagut de fer un nou canvi obligat (minut 54). Rafinha ha substituït l'uruguaià, que ha marxat del terreny de joc plorant. El Sevilla ha aprofitat el moment de baixada del Barça per posar contra les cordes els de Luis Enrique, que patien sobre el terreny de joc amb un home menys. Els d'Emery han començat a dominar també la possessió de la pilota i endurint molt el seu joc amb faltes innecessàries.

El partit s'ha començat a escalfar i Del Cerro Grande ha expulsat de la banqueta l'entrenador de porters del Barça, José R. de la Fuente, per protestar una desició arbitral (83'). En temps afegit, minut 91, l'àrbitre ha decidit deixar els dos equips en taules i expulsar Banega, per una claríssima falta a Neymar quan el brasiler entrava a l'àrea. Final del partit i prórroga amb 10 contra 10.

Prórroga amb un 10 contra 10 i dos gols

El partit s'ha acabat resolent a la prórroga amb un golàs de Jordi Alba en el minut 97. Leo Messi, que no havia destacat gaire, fa una fantàstica assistència a Alba que es desmarca i fa el gol de la victòria davant de Rico. El jugador del Barça no havia marcat cap gol aquesta temporada.

Piqué ha estat a punt de rematar la feina amb un cop de cap davant del porter del Sevilla, que ha desviat pels pèls la pilota; i, tot seguit, Alves ha encadenat un altre potent xut que Rico ha tornat a parar (minut 105). L'àrbitre també ha protagonitzat una de les anèctotes del partit, en el minut 110, quan ha parat el matx uns minuts per molèsties musculars.

Neymar ha tingut el segon gol a tocar després d'una molt bona jugada d'Iniesta, que ha estat un dels millors jugadors del Barça i del partit. El Sevilla s'ha quedat amb nou jugadors després de veure una groga per una entrada duríssima a Messi i una altra groga per protestar.

Neymar, finalment, ha rematat el partit fent el segon i últim gol del Barça aprofitant una assistència boníssima de Messi (2-0, minut 122).