Barça

El Barça se les haurà amb l'Sporting de Lisboa, el Basilea i el Xakhtar Donetsk a la primera fase de la Champions

Sporting de Lisboa, Basilea i Xakhtar Donetsk. No es pot dir pas que el Barça hagi tingut mala sort al sorteig de la primera fase de la Champions. Sobre el paper, l'equip de Pep Guardiola, enquadrat al grup C, hauria de passar fàcilment als vuitens de final davant tres equips que no li fan ombra qualitativament parlant. Tot sembla indicar que portuguesos, suïssos i ucraïnesos es barallaran per la segona plaça. La primera jornada tindrà lloc el dimarts 16 o el dimecres 17 de setembre.

Actualitzat

Sporting de Lisboa

Es perfila com el rival més complicat del Barça, tot i la mala imatge que va oferir dimecres al trofeu Santiago Bernabéu, on va caure golejat per 5-3 contra el Reial Madrid. Mai ha passat de la fase de grups de la Champions. El seu entrenador és Paulo Bento, exjugador de l'Oviedo, i la seva estrella és el jove migcampista João Moutinho. A les files de l'Sporting també hi ha un vell conegut de l'afició culer: Fabio Rochemback.

Basilea

Entrenat pel veterà Christian Gross, que porta deu temporades al càrrec, el Basilea ha tornat a la Champions després de cinc campanyes d'absència en eliminar el Vitòria de Guimaraes a la prèvia. El davanter Eren Derdiyok és el futbolista amb més projecció del conjunt suís, que intentarà donar la sorpresa i passar a vuitens, tot i que ho té difícil. A la plantilla també hi ha David Abraham, ex del Nàstic.

Xakhtar Donetsk

Els ucraïnesos, que van eliminar el Dinamo de Zagreb a la prèvia, porten dos anys seguits quedant-se a les portes dels vuitens. A la tercera anirà la vençuda? Per intentar-ho compten amb el brasiler Fernando Brandão, referència a la davantera, i Luiz Adriano, l'autor del gol que va fer perdre la Copa Intercontinental al Barça quan era membre de l'Internacional de Porto Alegre. El Xakhtar ja no és, però, aquell equip perillós en què jugaven Marica i Matuzalem fa dues temporades.

Txiki adverteix que els desconeguts poden donar sorpreses

Lluny de mostrar-se eufòric pel resultat del sorteig, Txiki Begiristain ha advertit que, a la Lliga de Campions, els equips menys coneguts "són els que més sorprenen" i ha afegit que l'equip s'ha de "prendre aquests partits seriosament per poder estar al més amunt possible i, si és possible, arribar com a mínim a vuitens o quarts". El director esportiu del Barça s'ha mostrat satisfet amb el calendari que li ha tocat al Barça en aquesta primera fase de la Champions, ja que comença (davant l'Sporting) i acaba (contra el Shakhtar) al Camp Nou.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut