El Barça s'adjudica la 50a edició del Gamper i recupera les millors sensacions (3-0)

Els blaugrana s'han imposat a la Roma en un Camp Nou ple a vessar amb gols de Neymar, Messi i Rakitic en el debut del trident en aquesta pretemporada

David CarballoActualitzat

Luis Enrique ha pogut comptar d'inici amb tots els cracs per primera vegada en tota la pretemporada i amb el retorn del trident ha tornat la millor versió del Barça. Amb motiu de la 50a edició del Trofeu Joan Gamper contra la Roma, un Camp Nou ple a vessar ha pogut tornar a gaudir de la presència de Messi, Neymar i Luis Suárez, ara mateix el millor atac amb diferència del futbol mundial.

El Barça ha sortit molt endollat, amb ganes d'agradar a una afició blaugrana poc habitual durant la temporada oficial. L'inici dels tricampions ha estat fulgurant i les ocasions sobre la porteria de Szczeny s'han multiplicat. La Roma ha patit per aturar les envestides del Barça, una piconadora en un primer quart d'hora d'allau ofensiva i amb un Messi molt actiu en el seu primer partit després de les vacances.

El clar domini blaugrana s'ha traduït en dos gols abans del descans. En el minut 25, Neymar ha inaugurat el marcador en una jugada que ha nascut d'un canvi de joc magistral de Messi i, en el 42, Messi ha fet el segon amb un xut ras i col·locat.

Reguitzell de canvis i lesió de Jordi Alba

En la represa, el Barça només ha fet un únic canvi, Alba per Vermaelen. Com és habitual en aquests partits, el ritme del joc en la segona meitat ha baixat de manera considerable. I més encara quan en el minut 60 s'ha produït el reguitzell de canvis als dos equips. Fins a vuit canvis de cop ha fet Luis Enrique, que ha fet jugar una hora al trident. Luis Suárez, el menys participatiu dels tres, s'ha quedat finalment sense marcar, tot i que es manté com el màxim golejador blaugrana de la pretemporada.

Rakitic, l'únic supervivent de l'onze titular del Barça juntament amb Marc Bartra, ha fet pujar el 3 a 0 en el minut 65, un golàs del migcampista croat amb una canonada llunyana per tot l'escaire. En una nit bastant plàcida, la nota negativa ha estat la lesió muscular de Jordi Alba, que s'ha hagut de retirar del terreny de joc amb gest seríós.

Pedro, que podria haver jugat el seu últim partit com a blaugrana al Camp Nou, ha estat ovacionat en tot moment per l'afició, que ha corejat en diverses ocasions el seu nom. L'extrem canari ha buscat el gol, però De Sanctis ho ha evitat amb una bona aturada. El porter italià també s'ha lluït per refusar un altre xut llunyà de Rakitic.

Després d'una pretemporada irregular, el Barça ha recuperat les millors sensacions en el retorn del trident. El pròxim partit dels blaugrana ja no serà amistós, ja que el conjunt de Luis Enrique afrontarà el primer títol oficial de la nova temporada, la Supercopa d'Europa contra el Sevilla a Tblissi.