El Barça resol la visita a Mallorca amb una convincent victòria per 0-3

El Barça ha superat amb solvència i autoritat la visita a Son Moix imposant-se al Mallorca per un contundent 0-3. En el primer dels dos desplaçaments consecutius que han d'afrontar, els de Guardiola no s'han deixat sorprendre pel conjunt illenc i s'han refermat en el liderat amb un partit molt seriós. Els blaugranes han suportat la sortida impetuosa dels de Laudrup i han anat adormint el rival fins que Messi, en el 37, ha colpejat la, fins al moment, bona defensa mallorquina. A la segona meitat, el Barça s'ha fet amb la pilota davant la davallada física dels locals permetent que Villa i Pedro arrodonissin la golejada.

A l'hora de la veritat, el Barça no ha acusat ni les baixes de quatre homes importants, ni la pressió per la visita a un rival que va ser capaç d'esgarrapar un empat del Camp Nou durant la primera volta ni pels dubtes que generava la visita a Son Moix després de l'empat a El Molinón. De fet, el desplaçament a Mallorca ha estat molt més fàcil del que s'esperava i el Barça no ha tingut problemes per derrotar el conjunt balear per un inapel·lable 0-3. Un triomf que referma els de Guardiola al capdavant de la Lliga i que reforça els ànims dels culers de cara a la visita a Mestalla el pròxim dimecres.

Al Barça li ha costat agafar el ritme davant el bon inici de l'esquadra local. Els de Laudrup s'han plantat bé sobre la gespa, mantenint juntes les línies i ofegant la zona de creació dels blaugranes. Això ha dificultat el joc de toc dels de Guardiola, que s'han vist incapaços de generar perill. Al Mallorca, però, li ha faltat ambició ofensiva i el Barça no ha passat angúnies amb una defensa integrada per Adriano, Piqué, Abidal i Maxwell per davant de Pinto.

En el minut 37, una assistència alta de Keita ha provocat la indecisió d'Aouate en la sortida i aquests segons d'incertesa han permès a Messi controlar i superar el porter mallorquinista amb dos cops de cap d'altíssima qualitat. El gol ha deixat molt tocat l'equip local, que ha vist minada la seva confiança. Els de Laudrup s'han desinflat incomprensiblement i el Barça ha començat a generar perill, encara que la falta d'encert ha privat als catalans deixar sentenciat el duel abans del descans.

Festa total

No ha estat fins a la segona meitat quan els culers s'han fet amos i senyors del partit. Els de Guardiola han dominat en la possessió davant d'un Mallorca encongit i absolutament inofensiu. Ha estat qüestió de minuts que el Barça eixamplés encara més l'avantatge. En el 57, Villa ha encarat en solitari Auoate gràcies a una assistència vertical de Busquets -els locals han reclamat fora de joc- i el davanter asturià no ha perdonat. Deu minuts més tard i enmig d'un monòleg blaugrana, Pedro s'ha inventat una rosca meravellosa i ha fet el tercer per tancar la golejada fantàstica. Guardiola ha donat entrada a Afellay, Bojan i el debutant Montoya pensant ja en València i l'equip ha deixat passar els minuts fins a assegurar-se l'onzè triomf fora de casa en dotze desplaçaments.