Luis Suárez celebra el seu gol (EFE).
Luis Suárez celebra el seu gol (EFE).
Barça

El Barça repeteix la fita del 2009 i es converteix en el primer club de la història que guanya dos triplets

El FC Barcelona ha sumat el seu segon triplet. Sis anys després del primer, repassem el camí de l'equip en aquestes dues fites històriques. Un bloc de 7 jugadors, un tècnic debutant i alguns rivals són les constants que s'han repetit sis anys després.

Daniel AlentoActualitzat

Amb el triomf davant la Juventus per 3 a 1, el FC Barcelona ha firmat el segon triplet de la seva història.  El primer el va aconseguir l'any 2009. Aquella primera temporada de Pep Guardiola al capdavant de l'equip es va tancar amb 42 victòries, 13 empats i 7 derrotes en els 62 partits oficials disputats entre Lliga, Copa del Rei i Lliga de Campions.

Els blaugrana es van endur la Lliga 2008-09 amb 87 punts, 105 gols marcats i 35 d'encaixats. Després de caure en la primera jornada al camp del Numància (1-0), l'equip va encadenar-ne 22 sense tornar a perdre (19 partits guanyats i 3 empatats). El segon, el Reial Madrid, va quedar a 9 punts. A la Copa del Rei els de Guardiola van derrotar a la final l'Athletic Club de Bilbao per 1 a 4, després d'haver eliminat en les rondes anteriors el Benidorm, l'Atlètic de Madrid, l'Espanyol i el Mallorca.

El camí a la Champions del 2009 va ser una mica més llarg de l'habitual. El Barça va haver de superar en la prèvia el Wisla de Cracòvia per accedir a la fase de grups. En aquesta segona part de la competició, va acabar primer del Grup C al davant de l'Sporting de Lisboa, el Shakhtar Donetsk i el Basilea. Va eliminar l'Olympique de Lió en vuitens, el Bayern de Munic en quarts i el Chelsea en les semis abans de derrotar en la gran final el Manchester United per 2 a 0 amb gols de Samuel Eto'o i Leo Messi.

7 veterans a la gespa, un debutant a la banqueta

Messi és un dels 7 jugadors d'aquell equip que encara són al club, ara novament a les ordres d'un debutant a la banqueta blaugrana com l'any 2009 ho era Guardiola. Els altres sis són Gerard Piqué, Dani Alves, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Sergi Busquets i Pedro Rodríguez. Juan Carlos Unzué, ara segon entrenador, també hi era però com a responsable tècnic dels porters.

El Barça de Luis Enrique ha jugat 60 partits oficials en les tres competicions, guanyant-ne 50, empatant 4 i perdent 6. Els blaugrana s'han proclamat campions de Lliga amb 94 punts, 2 més que un Reial Madrid que ha estat segon (una altra coincidència amb el primer triplet). En aquesta competició l'equip ha marcat 110 gols i n'ha encaixat només 21. A la final de la Copa del Rei el rival ha tornat a ser l'Athletic Club (1-3). No ha estat l'únic contrincant repetit. En el primer triplet, el FC Barcelona va eliminar l'Atlètic en vuitens. En el segon, ho ha fet en quarts. Les seves altres víctimes d'enguany han estat l'Osca, l'Elx i el Vila-real.

En la màxima competició europea els barcelonistes han estat els primers del grup F al davant del Paris Saint Germain, l'Ajax d'Amsterdam i l'Apoel de Nicòsia. En vuitens van eliminar el Manchester City, en quarts es van retrobar amb el PSG i en les semifinals van tornar a coincidir amb un vell rival del 2009, el Bayern de Munic.

Els altres triplets

El Barça és l'únic club que ha aconseguit el triplet en dues ocasions. Hi ha 6 equips més que han guanyat tres títols en una mateixa temporada, però no han pogut repetir aquesta fita: Celtic de Glasgow (1967), Ajax (1972), PSV (1988), Manchester United (1999), Inter (2010) i Bayern de Munic (2013). La Juventus s'ha quedat a un pas de convertir-se en el vuitè equip en ingressar en aquesta exclussiva llista. El FC Barcelona de Luis Enrique li ha barrat el pas.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut