Messi i Suárez
Els comptes de gols per separat de Messi i Suárez són més alts que el de tot el Leganés en conjunt (EFE)
Futbol

El Barça rep el Leganés amb la idea de superar el trauma del Parc dels Prínceps i no allunyar-se del liderat

L'equip madrileny, que arriba en plena crisi de resultats, jugarà per primera vegada en la història al Camp Nou

Actualitzat

Després de l'ensopegada a París en la Lliga de Campions, el FC Barcelona no es pot permetre més concessions aquest diumenge, en la visita del Leganés al Camp Nou (20.45), per seguir el rastre del Reial Madrid, que seguirà líder en haver guanyat el RCD Espanyol (2-0).

Al Barça necessita anar sumant victòries i esperar alguna ensopegada del seu màxim rival per aspirar al Campionat, perquè, en el pitjor dels escenaris, es podria quedar a principis de març amb pocs objectius més enllà de la final de Copa del Rei.

Només hi ha un precedent entre els blaugranes i el Leganés, el de la primera volta (1-5), que es va resoldre amb gols de Neymar, Luis Suárez i Rafinha i un doblet de Lionel Messi.

Sobre l'estadística, el partit enfronta el millor atac de la Lliga, el Barcelona (​​61 gols) contra el pitjor, el del Leganés (15). Dos jugadors blaugranes han marcat més gols que tot el conjunt que es trobaran avui al davant: Suárez (18) i Messi (17).

Com és habitual en Luis Enrique, en l'alineació del Barça podria haver-hi variacions. La principal serà qui substituirà el sancionat Sergio Busquets. També hi ha la possibilitat que el tècnic reservi Gerard Piqué, a un partit de la suspensió, quan el cap de setmana hi ha visita a l'Atlètic de Madrid.

Com que Javier Mascherano està lesionat, l'eix de la defensa podria estar format per Mathieu i Umtiti, encara que també podria donar-se la circumstància que Luis Enrique pugui alinear una defensa de tres, com va passar en el partit de la primera volta.

El Leganés visita al Camp Nou per primera vegada en la història, i passa un moment complicat, després que va perdre a casa contra un rival directe, l'Sporting de Gijón, que no ha guanyat cap partit des del 21 de novembre, contra l'Osasuna.

Malgrat això, l'equip madrileny afronta la cita amb il·lusió i pensant a aprofitar el cop psicològic que va suposar per al seu rival la derrota contra el Paris Saint-Germain.

Conscients que puntuar serà complicat els madrilenys esperen almenys donar una bona imatge i retrobar-se amb les sensacions positives de cara, sobretot, als dos pròxims partits com a locals contra el Deportivo de la Corunya i el Granada, dos conjunts de la zona baixa.

El Leganés té les baixes conegudes per lesió de Jon Ander Serantes i Rober Ibáñez. S'hi afegeix ara l'absència per sanció d'un home important al centre del camp, Rubén Pérez. La resta de jugadors estan disponibles, incloent-hi el davanter Mamadou Koné, que sembla recuperat dels problemes físics que l'han tingut fora les últimes setmanes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut