Barça

El Barça remunta l'Almeria i arribarà al Bernabéu amb 8 punts d'avantatge sobre el Madrid (3-1)

El F. C. Barcelona ha salvat no sense patiments l'últim escull abans del clàssic de la pròxima jornada amb el Reial Madrid i arribarà al Santiago Bernabéu amb un còmode avantatge de vuit punts sobre els blancs. Els blaugranes han superat l'Almeria per 3-1 en un partit que ha posat a prova els nervis de la culerada. I és que els andalusos s'han avançat en el marcador tot just iniciar la segona meitat gràcies a un contracop culminat per Corona. Els de Guardiola, però, han reaccionat ràpidament i gràcies a Messi, de penal, Thiago i de nou Messi han pogut capgirar el marcador per sumar tres punts que acosten els catalans al títol.

Actualitzat
L'Almeria ha acariciat la sorpresa per moments i molt a prop ha estat d'animar de nou el campionat de Lliga. La visita del cuer al Camp Nou no ha estat el tràmit que la majoria es pensava i les advertències de Guardiola s'han revelat més encertades del que molts imaginaven. El Barça ha hagut de suar de valent per tirar endavant un partit complicat, però finalment ha pogut celebrar un triomf que li permetrà arribar al Bernabéu amb vuit punts d'avantatge respecte al Reial Madrid.

Els de Guardiola no han començat el partit de la millor manera possible. L'onze de Guardiola -amb Bojan, Mascherano, Thiago i Milito de titulars- ha arrencat adormit, apàtic i amb poca profunditat tot i el domini aparent. Bojan s'ha convertit en el jugador més actiu dels blaugranes, però una lesió l'ha obligat a deixar el terreny de joc passada la mitja hora de joc. El seu lloc l'ha ocupat Villa, però el Barça ha continuat mancat d'idees, amb un joc espès i cap xut entre els tres pals de la porteria de Diego Alves.

Han hagut d'arribar els deu darrers minuts de la primera part perquè, gràcies a les aparicions d'Iniesta i Messi, fessin més explícita la superioritat culer. La defensa andalusa s'ha vist pressionada per primer cop en tot el partit però el Barça ha continuat amb dificultats per crear ocasions clares i l'Almeria ha pogut arribar al descans amb el 0-0 inicial en el marcador.

Patiment i remuntada

L'inici de la segona meitat ha estat esbojarrat. Villa ha enviat una pilota al pal quan encarava en solitari la sortida desesperada de Diego Alves just en la jugada prèvia al letal contracop que ha deixat el Camp Nou gelat. Els homes d'Olabe han construït una contra rapidíssima per l'esquerra que ha enganxat descol·locada la defensa culer. Corona s'ha trobat sol davant Pinto i no ha perdonat. 

El 0-1 ha fet aparèixer els fantasmes no tant pel moment en què s'ha produït sinó per la sensació de desgast que oferia el conjunt de Pep Guardiola. Afortunadament per als barcelonistes, la reacció blaugrana ha estat immediata. Milito ha assistit Villa amb una encertada passada vertical a l'esquena dels centrals andalusos i Diego Alves ha comès un innocent penal sobre el davanter asturià en el seu intent d'aturar l'atac local. Messi ha transformat la pena màxima i el Camp Nou ha pogut respirar una mica més alleujat. 

L'empat ha esperonat el Barça i l'equip ha recuperat els seus principals arguments: la pressió asfixiant, la profunditat per bandes i l'alegria ofensiva. Pedro i Villa han perdonat el 2-1 poc abans que Thiago, en el 64, capgirés el marcador amb un cop de cap a la sortida d'un córner botat per Messi. 

A partir d'aquí, el Barça ha tancat l'Almeria al seu camp però no ha sabut tancar l'enfrontament amb un tercer gol que deixés els d'Olabe sense esperances. Els blaugranes no han tornat a tenir ocasions clares i han alimentat la fe d'un Almeria que ha pressionat fins al darrer minut a la recerca de l'empat. La culerada ha patit i el Barça ha hagut de treballar i patir per defensar el triomf. Només en el descompte, una pilota penjada a la frontal de l'àrea visitant ha acabat amb una errada de Silva que Messi ha aprofitat per fer el 3-1 a plaer. Partit vist per a sentència i tres punts d'or per a un Barça que arribarà a Madrid com a líder sòlid.  

Bojan diu adéu a la temporada

La mala notícia de la nit ha estat la lesió de Bojan Krkic. El lleidatà pateix un trencament parcial del lligament encreuat posterior del genoll esquerre i estarà de sis a vuit setmanes de baixa. Això suposa que el de Linyola s'acomiada del que queda de la temporada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut