Copa del Rei

El Barça remunta contra l'Espanyol al Camp Nou i accedeix a les semifinals de la Copa (2-0)

Luis Suárez i Messi han firmat els gols de la remuntada blaugrana en un duel intens marcat pel debut de Philippe Coutinho i es classifica per a les semifinals de Copa per vuitena temporada consecutiva

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona s'ha classificat per a les semifinals de la Copa del Rei. El conjunt blaugrana ha remuntat al Camp Nou l'1 a 0 advers de l'anada amb un triomf per 2 a 0 amb gols de Luis Suárez i Messi en un duel marcat pel debut oficial de Philippe Coutinho, el fitxatge més car de la història blaugrana.

Aleix Vidal, per part blaugrana, i Pau López, al bàndol blanc-i-blau. han estat les dues grans sorpreses dels equips titulars dels dos equips. Des del xiulet inicial, el Barça ha sortit disposat a atacar davant un Espanyol massa poruc. El conjunt de Quique Sánchez Flores, amb un plantejament molt defensiu, ha vist com en només 9 minuts els blaugrana ja havien igualat l'eliminatòria. Luis Suárez ha rematat de cap al fons de la xarxa una precisa centrada d'Aleix Vidal, el seu catorzè gol en els últims 14 partits oficials.

Gerard Moreno ha donat una resposta immediata amb un xut aturat per Cillessen. Només ha estat un miratge, ja que el domini del Barça ha estat absolut contra un Espanyol cada vegada més tancat a la seva àrea. El setge blaugrana ha estat cada vegada més insistent i en el minut 25, Messi ha fet el segon amb una mica de fortuna perquè el seu xut l'ha desviat Naldo. L'argentí ha marcat d'aquesta manera el gol 4.000 de Barça en partits oficials al Camp Nou

Fins al descans, el Barça ha seguit portant la iniciativa però cada cop ha creat menys perill sobre la porteria de Pau López. A l'atre àrea, Cillessen ha estat molt menys exigit per un Espanyol gairebé inofensiu, però que ha afrontat la segona part amb opcions les opcions de classificació intactes.

La segona part ha començat amb un canvi ofensiu a les files periquites, Leo Baptistao ha entrat per Sergi Darder. L'Espanyol ha fet un pas endavant i ha intentat sorprendre els blaugrana en algun ràpid contraatac amb la velocitat de l'italobrasiler. Amb l'eliminatòria encara oberta, en el minut 68 Coutinho ha entrat en el lloc d'Iniesta i ha fet el seu debut amb la samarreta del Barça. El fitxatge més car de la història del club blaugrana ha estat rebut amb una espectacular ovació del Camp Nou, amb moltes ganes de veure en acció el crac brasiler, que ja ha deixat detalls de la seva gran qualitat.

El Barça ha seguit buscant el gol de la tranquil·litat però s'ha topat amb un Pau López providencial, que ha desviat primer el xut de Luis Suárez i després el de Rakitic. L'Espanyol no s'ha arronsat i també ha buscat el gol que li donés el bitllet per a les semifinals. L'emoció s'ha mantingut en el tram final, amb alternatives constants a les dues àrees. L'Espanyol ha reclamat un possible penal de Jordi Alba sobre Gerard Moreno i el Barça ha demanat en dues ocasions la segona groga a Hermoso, a qui Mateu Lahoz ha perdonat l'expsulsió.

En el minut 88, Messi ha pogut fer la sentència definitiva però el seu cop de cap s'ha estavellat al pal. L'Espanyol s'ha quedat sense temps de fer el gol que li hagués donat la classificació i el Barça, patint fins al final, ha accedit a les semifinals per vuitena temporada consecutiva.