El Barça remata la feina a Vila-real i es classifica per a la cinquena final de Copa en els últims set anys (1-3)

Els blaugrana han certificat la classificació després de tornar a derrotar el conjunt groguet per 1-3 en el partit de tornada al Madrigal. Neymar (2) i Luis Suárez han fet els gols del conjunt de Luis Enrique

El Barça ha desactivat qualsevol intent de remuntada del Vila-real amb un gol ben matiner de Neymar, que ha inaugurat el marcador en el minut 3 després de rebre una gran assistència a l'espai de Messi. Però la diana del brasiler no ha ensorrat, ni molt menys, els ànims dels groguets, que han passat a controlar totalment el joc aprofitant la baixa de tensió dels blaugrana.

L'equip de Luis Enrique, com si ja es veiés amb la classificació per a la final a la butxaca, s'ha deixat anar abans d'hora i s'ha deixat dominar per un Vila-real que ha buscat amb insistència la porteria de Ter Stegen. El porter alemany, que ha intervingut més del que és habitual, ha evitat l'empat de Txerixev amb una bona aturada.

Tot i la desídia d'un Barça massa contemplatiu, Neymar ha desaprofitat una clara ocasió per deixar l'eliminatòria sentenciada. El brasiler no ha resolt gens bé un contraatac i del possible 0-2 s'ha passat a l'empat a un. L'exblaugrana Jonathan dos Santos ha fet la igualada després de rematar tot sol al segon pal i sense oposició una centrada de Jaume Costa. Un càstig merescut al joc especulatiu dels blaugrana. I just abans del descans, Sergio Busquets s'ha hagut de retirar en llitera per una lesió al turmell dret després de rebre una entrada de Pina i ha estat substituït per Mathieu.

L'expulsió de Pina tomba els groguets

En l'inici de la represa, el Vila-real ha seguit insistint, però tot se n'ha anat en orris per a l'equip de Marcelino quan, en el minut 65, Pina ha estat expulsat amb vermella directa per una duríssima entrada sobre Neymar, que poc abans havia perdonat l'1-2 en un nou contracop mal resolt pel brasiler, que ha xutat al cos d'Asenjo quan tenia tot sol Messi.

Amb superioritat numèrica, el Vila-real ha abaixat completament els braços i el Barça ho ha aprofitat per fer la sentència definitiva. L'encarregat de finiquitar l'eliminatòria ha estat Luis Suárez, que amb el seu sisè gol en els últims sis partits ha acabat d'enfonsar la resistència del "submarí groc". I per acabar de rematar la feina, Neymar ha esmenat les dues errades anteriors fent de cap el definitiu 1-3 després d'un toc deliciós de Xavi. Amb un global definitiu de 6-2, el Barça ha certificat la classificació per a la final de la Copa del Rei, la cinquena en els últims set anys.